Sidebar

2024-05-09 13:15
2024-05-09 19:00

Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras kartu su projektu CAMINO kviečia švęsti Europos dieną Vilniaus universitete! Dienos programoje gausu įvairių renginių, skiriamų Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-mečiui.

Europos dienos šventė Vilniaus universitete įgyvendinama Europos Sąjungos finansuojamo projekto „CAMINO: Dvidešimt kultūrinio augimo metų suvienytoje Europoje“ kontekste.

Programa

13:30 – 13:50 

Tarptautinio projekto „CAMINO“ flešmobas „Odė džiaugsmui“ 

Flešmobas „Odė džiaugsmui“ – tai vienybės akimirka, kurios metu septynių šalių, įstojusių į Europos Sąjungą 2004-aisias, jaunimas interneto pagalba susijungs sienas griaunančiam ir kultūras apjungiančiam reginiui. Naudodami universalią muzikos ir šokio kalbą, kiekvienos tautos dalyviai demonstruos savo unikalias Europos himno „Odė džiaugsmui“ interpretacijas ir tokiu būdu paminės du narystės Europos Sąjungoje dešimtmečius. Šis teletilto renginys ne tik išryškins kiekvienos šalies skirtingus skonius ir kūrybiškumą, bet taip pat bus ir svarbus priminimas apie bendras vertybes ir mus siejančius ryšius. Kaip tarptautinio projekto „CAMINO: Dvidešimt kultūrinio augimo metų suvienytoje Europoje“ dalis, šis renginys parodo bendradarbiavimo ir harmonijos galią skatinant kolektyvinės priklausomybės jausmą pasaulio arenoje.

Renginio vieta: Pilies g. prie VU atributikos parduotuvės įėjimo

Dalyvauja: VU Improvizacijos grupė

Flešmobo sukūrime dalyvavo: VU Dainų ir šokių ansamblis bei pučiamųjų orkestras „Oktava“


16:30 – 17:00

Tarptautinės studentų fotografijų parodos „Europos įkvėpti“ atidarymas

Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) dvidešimtmečio proga Vilniaus universitete (VU) atidaroma nuotraukų paroda „Europos įkvėpti“, kuri atskleidžia unikalias įžvalgas į modernios Europos identitetą, gyvenimo būdą, vertybes, viltis ir svajones iš studentų perspektyvos. Parodoje – 11 darbų iš kiekvienos 2004-aisiais į Europą įstojusių šalių bei Ukrainos. Kviečiame apsilankyti!

Renginio vieta: VU Centriniai rūmai, Rektorato koridoriaus galerija, Universiteto g. 3

DAUGIAU INFORMACIJOS


18:00 – 19:00 

VU Kinetinio teatro spektaklio premjera „Hommo in Maxima“

XXV-ojo Tarptautinio teatrų forumo metu, gegužės 9-ąją, 18 val. VU Teatro salėje įvyks VU Kinetinio teatro premjera – judesio spektaklis „Hommo in Maxima“. Spektaklis skirtas teatrine forma pažymėti Lietuvos 20-ies metų narystę Europos Sąjungoje bei apžvelgti Lietuvos visuomenės vystymąsi per šiuos du dešimtmečius. Spektaklis yra projekto CAMINO veiklų dalis – pagrindinis Europos dienos šventimo Vilniaus universitete renginys.

VU Teatro salė, Universiteto g. 3

DAUGIAU INFORMACIJOS

Projektą finansuoja Europos Sąjunga

LT_FundedbytheEU_RGB_POS.png

 

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos