Sidebar

2024-05-09 18:00
2024-05-09 19:00

XXV-ojo Tarptautinio teatrų forumo metu, gegužės 9-ąją, 18 val. VU Teatro salėje įvyks VU Kinetinio teatro premjera – judesio spektaklis „Hommo in Maxima“. Spektaklis skirtas teatrine forma pažymėti Lietuvos 20-ies metų narystę Europos Sąjungoje bei apžvelgti Lietuvos visuomenės vystymąsi per šiuos du dešimtmečius. Spektaklis yra projekto CAMINO veiklų dalis – pagrindinis Europos dienos šventimo Vilniaus universitete renginys.

Spektaklis – eksperimentas, mėginantis apžvelgti keturių vertybių raidą Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą. Kaip kito meilės, prieraišumo, saugumo ir gyvenimo prasmės suvokimas. Gal meile vadiname tik linksmo vakarėlio nuotykį? Gal prieraišumas – tai tik priklausomybė prekiniams ženklams, o saugumą suteikia savų ir svetimų vaidai, tad ir prasmės neverta ieškoti, nes ji - palaidota po dirbtinio intelekto suteiktų atsakymų ir asmeninio nereikalingumo jausmo antkapiu. Deus ex machina mirė, dabar formuojasi hommo ex machina situacija, kuri siekia pavirsti į emociškai visavertę naudojimo instrukciją. O vertybes keičia... parašytas „gyvenimo“ kodeksas ar administracinis vadovas, suspaustas Excel‘io lentelėje – privalomo produktyvumo gniaužtuose. Tai atitinka būtinus kriterijus, bet netoleruoja nuoširdumo, todėl išsigimsta į Hommo in Maxima.

Renginys nemokamas, bet auditorijos tarptautiškumo rinkodariniais tikslais vykdoma registracija.

REGISTRACIJA

Kūrybinė komanda 

Režisierius Andrius Pulkauninkas
Choreografė Goda Laurinanvišiūtė
Kompozitorė Kotryna Jančauskaitė
Scenografė Eglė Jovaišaitė
Video projekcijos autorius Šarūnas Kuckailis
Šviesų operatorius Santautas Kabelka
Garso operatorius Juozas Sakalis
Video projekcijų operatorius Andrius Kavaliauskas
Spektaklyje šoka
Gintarė Švedaitė
Inga Zybailaitė
Roberta Skirmantaitė
Gabija Matijaškaitė
Danielė Grigaliūnaitė
Aistrė Giedraitytė
Aistė Šukevičiūtė
Ugnė Budrytė
Austėja Rimkutė
Erika Voloncevič
Goda Savostinaitė
Kotryna Jančauskaitė
Laisvūnė Šimonytė

Projektą finansuoja Europos Sąjunga

LT_FundedbytheEU_RGB_POS.pngCAMINO_MAIN_LOGO_WITH_SLOGAN.png

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos