Sidebar

2021-10-19 15:00
2021-10-19 16:50

Vilniaus universiteto Kultūros centro inicijuotas projektas, kuriame menininkų komanda: režisierė, dramaturgė Saulė Norkutė, scenografė Šarūnė Pečiukonytė ir šiuolaikinės muzikos kompozitorius, garso dizaineris Johanes `Mo‘ong` Santoso Pribadi (Indonezija) kviečia išbandyti jų sukurtą stebėjimo praktikos metodiką vienam dalyviui.

Šis stebėjimo pradžiamokslis audiogido formatu (lietuvių ir anglų k.) sužadina vaizduotę, moko atidumo ir sukuria unikalią stebėtojo patirtį, kurią išbandyti kviečiami visi VU bendruomenės nariai, taip pat miesto gyventojai ir svečiai nuo 14 metų.   

Kuo svarbus žmogui gebėjimas stebėti? Pasak audiogido kūrėjų, stebėjimas nėra veikimas, stebėjimas, tai – atsitraukimas. Stebėjimo, kaip vieno iš tyrimo metodo, negalima kvestionuoti, jį tiesiog reikia praktikuoti ir tuomet ateina visi reikiami atsakymai. Stebėti aplinką – reiškia matyti daugybę skirtingų laiko krypčių, eigų, priešistorių, veikiančių gyvų organizmų bei kitų elementų.   

Mes kviečiame Jus tapti šios metodikos praktikantu ir žengti pirmuosius žingsnius į atidesnį ir pilnavertiškesnį stebėjimą,  ugdyti šį įprotį ir taikyti jį kasdien. Šiek tiek daugiau nei valandos trukmės sesijos metu Jūs ne tik pasivaikščiosite po uždarą Vilniaus universiteto teritoriją, esančią M. K. Čiurliono gatvėje, bet ir tapsite laikinai nematomu pastatams, praeiviams ar net šaligatvio plytelėms.

Bilietus platina: TIKETA

DĖMESIO! Renginys skirtas individualiam patyrimui. Dalyviai įleidžiami kas 10 min. Pasirinkę Jums patogų laiką, jį matysite ant savo bilieto, vietoje 'Sektorius'.

Daugiau informacijos apie tvarkaraščius ČIA.

- Praktika vyksta lauke, Vilniaus universiteto M. K. Čiurlionio g. 21/27 kiemų teritorijoje.  Pradžia - Vilniaus universiteto rūmų fojė (įėjimas iš M. K. Čiurlionio g. 21). 

- Renginio dalyvius prašome turėti Galimybių pasą.

- Rekomenduojama patogi avalynė ir apranga atsižvelgiant į tos dienos oro sąlygas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos