Sidebar

Artėjant 2021 rudens semestrui VU Kultūros centras siekdamas praturtinti universiteto kultūrinį gyvenimą ir skleisti jo įvairovę paruošė įdomių bei interaktyvių veiklų programą. Šiais mokslo metais visi norintys studentai ir kiti bendruomenės nariai galės išbandyti savo kūrybines jėgas ir talentus ne tik prisijungdami prie meno kolektyvų, bet ir keturiose naujose veiklose.

VU Jazz Voices

Vilniaus universiteto Kultūros centras 2021/2022 mokslo metais kviečia prisijungti prie muzikinio projekto „VU Jazz Voices“. Projektas siekia suburti talentingus, džiazo ir svingo muziką mėgstančius universiteto žmones, kurie nori lavinti savo vokalinius gebėjimus ir sukurti ypatingą universiteto stogus nešančią muzikinę programą.

Vadovauti muzikiniam projektui pakviestas džiazinio vokalo ir improvizacijos mokytojas, atlikėjas Martynas Vilpišauskas. Martynas baigė bakalauro studijas Londono Guildhall School of Music and Drama akademijoje, bei įgijo kompozicijos Magistro laipsnį Hertfordshiro Universitete, Anglijoje. Jungtinėje Karalystėje vadovavo keliems skirtingiems chorams, dainavo a cappella muzikos ansamblyje VIVE, kuris laimėjo prestižinį „Ward Swingle“ apdovanojimą bei pasirodė BBC televizijoje. Grįžęs į Lietuvą keletą metų dirbo A. Noviko džiazo mokykloje bei Vilniaus kolegijoje. Martynas turi savo vokalinę grupę “SingPhonics” bei dalyvauja įvairiuose elektroninės muzikos projektuose.

Atrankos į „VU Jazz Voices" projektą prasidės jau nuo rugsėjo 14 d. 

DAUGIAU INFORMACIJOS


Teatro improvizacijos

Tai tūkstančiai teatrinių žaidimų, kurie lavina mūsų komunikabilumą, gebėjimą įtaigiai, pagrįstai ir  be streso kalbėti įvairiose situacijose. Lavina visus įgūdžius kurie reikalingi komandiniame darbe, egzaminų ir gynimų,  vadovaujamo darbo pozicijoje. Visai nereikia jokios teatrinės patirties ar ypatingų vaidybos talentų, jeigu norite prisijungti ir smagiai leisti laiką tyrinėjant save ir kitus. Taip šio kūrybinio proceso metu nustebsite kiek daug humoro, laisvės     ir kūrybos yra kiekviename iš mūsų. Ir patirsite kiek daug idėjų ir įkvėpimo gali suteikti šalia esantis žmogus. 

Seminarų lektorius - doc. Vytautas Kontrimas

Aktorius. Pedagogas. Viešojo kalbėjimo treneris. Projekto Retorika.lt komandos narys. Teatre, televizijoje ir kine sukauptą patirtį lektorius pasitelkia mokymuose, kuriuose lavina dalyvių komunikabilumo, kūno kalbos, improvizavimo ir sceninio laisvumo įgūdžius. 

DAUGIAU INFORMACIJOS


Istorijų pasakojimo užsiėmimai

Šis projektas – praeitais metais vykusių ir Vilniaus universiteto bendruomenės pamėgtų Istorijų pasakojimo dirbtuvių tąsa.

Pasaulyje pripažintas ir Lietuvoje vis platesnę auditoriją atrandantis istorijų pasakojimo menas (angl. storytelling) kuria savo namus VU Kultūros Centre ir renka istorijų pasakotojų grupę! 

Užsiėmimus ves profesionali istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Amsterdame, Nyderlanduose. Milda dirba „Mezrab“ kultūros centre - viename didžiausių istorijų pasakojimo centrų Europoje. 

Smalsu ir norėtum sužinoti daugiau, kas yra istorijų pasakojimas?

Pažiūrėk pavyzdžius:

1. Jan Blake https://youtu.be/IAV6eXaS6dk

2. Sahand Sahebdivani https://youtu.be/9DwKm7VLa_0

3. Peter Chand https://www.youtube.com/watch?v=xUuOvZYc__w

DAUGIAU INFORMACIJOS


Stebėjimo praktikos pradžiamokslis 

Vilniaus universiteto Kultūros centro inicijuotas projektas, kuriame menininkų komanda: režisierė, dramaturgė Saulė Norkutė, scenografė Šarūnė Pečiukonytė ir šiuolaikinės muzikos kompozitorius, garso dizaineris Johanes `Mo‘ong` Santoso Pribadi (Indonezija) kviečia išbandyti jų sukurtą stebėjimo praktikos metodiką vienam dalyviui. Šis stebėjimo pradžiamokslis audiogido formatu (lietuvių ir anglų k.) sužadina vaizduotę, moko atidumo ir sukuria unikalią stebėtojo patirtį.

Kuo svarbus žmogui gebėjimas stebėti? Pasak audiogido kūrėjų, stebėjimas nėra veikimas, stebėjimas, tai – atsitraukimas. Stebėjimo, kaip vieno iš tyrimo metodo, negalima kvestionuoti, jį tiesiog reikia praktikuoti ir tuomet ateina visi reikiami atsakymai. Stebėti aplinką – reiškia matyti daugybę skirtingų laiko krypčių, eigų, priešistorių, veikiančių gyvų organizmų bei kitų elementų.

Mes kviečiame Jus tapti šios metodikos praktikantu ir žengti pirmuosius žingsnius į atidesnį ir pilnavertiškesnį stebėjimą, ugdyti šį įprotį ir taikyti jį kasdien.

Praktikos vyksta lauke, 2021 m. rugsėjo – spalio mėn., Vilniaus universiteto M. K. Čiurlionio g. 21/27 kiemų teritorijoje. Įėjimas iš M. K. Čiurlionio g. 21.

DAUGIAU INFORMACIJOS

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos