Sidebar

2022-ųjų metų balandžio 24-ąją Vilniaus universiteto (VU) pučiamųjų orkestras „Oktava“ pristatė naują, ypatingą orkestrinę programą pavadinimu „Solo su „Oktava“. Tai buvo pirmasis vien tik soliniams kūriniams skirtas orkestro koncertas, jame skambėjo įvairiausių žanrų kūriniai, o juose solo partijas atliko „Oktavoje“ užaugę solistai instrumentalistai. Tų pačių metų gruodį orkestras išleido ir savo trečiąjį, šįkart skaitmeninį albumą tuo pačiu pavadinimu. 

Klausytojai albume išgirs net 12 solinių kūrinių su pučiamųjų orkestro pritarimu: skambės trimitų, trombonų, saksofonų, eufonijų, klarneto ir fleitos bei fortepijono soliniai kūriniai. Be to neįprastai pučiamųjų orkestrui – solo kūrinius atliko akordeonas ir elektrinė gitara.

Naujoje programoje – kūriniai, ne tokie dažni ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio pučiamųjų bei bigbendų repertuare. Pavyzdžiui, Lietuvoje dar iki koncerto negirdėtas fleitos ir fortepijono duetas su pučiamųjų orkestru – Paulo B. Harto „Remembrance (For Jim)“ (Irina Bukina (fleita), Evelina Stonytė (fortepijonas)).

Albume galima išgirsti daug įspūdingų kūrinių – Otto M. Schwarzo „Saxpack“ (Evald Masalski (sopraninis ir altinis saksofonai)), Duke Ellingtono „Bluebird of Delhi“ (Mindaugas Lisauskas (klarnetas)), Wernerio Richardo Heymanno „Ein Freund, Ein Guter Freund“, skirtą trombonų ansambliui (Marijus Ambrozas, Lukas Vasiliauskas, Edvardas Šimkevičius, Aistis Narušis, Daumantas Žąsinas, Antanas Daugėla) ir kiti.

„Orkestras „Oktava“ išsiskiria labai įvairiapusiškomis, skirtingomis ir spalvingomis programomis – tai mūsų stiprybė, mes turime noro ir galimybių groti skirtingą muziką. Orkestro muzikantai – ne tik solistai, bet visi – yra išradingi, kūrybingi bei veržlūs, todėl jų idėjos atsispindi ir šiame albume. „Solo su Oktava“ byloja apie šviežią kryptį orkestro kūrybiniame gyvenime“, – apie albumo programą pasakojo „Oktavos“ meno vadovas Albinas Kučinskas.

Šio albumo vizija – skleisti kokybišką pučiamųjų, bigbendų bei džiazo muziką ir įtvirtinti VU pučiamųjų orkestrą „Oktava“, kuris gyvuoja jau nuo 1951 m., kaip vieną stipriausių, unikaliausių ir virtuoziškiausių kolektyvų Lietuvos mėgėjų orkestrų padangėje. Albumu „Solo su „Oktava“ siekiama praturtinti Lietuvos pučiamųjų orkestrų ir bigbendų muzikos repertuarą, suteikti naujų, šviežių spalvų solinių kūrinių pavidalu. Orkestras tikisi, kad kiti pučiamųjų orkestrai atras dar negirdėtų kūrinių, kvies pasirodyti savo solistus ir įsikvėps ieškoti įdomių kompozicijų.

Albumo galima pasiklausyti:

Spotify

Youtube

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos