Sidebar

2023-06-03 18:00
2023-06-03 19:00

Birželio 3 d. 18 val. vargonų muzikos mylėtojai yra kviečiami į Vilniaus universiteto vargonų studijos „Unda Maris“ 11-ojo sezono uždarymo muzikos koncertą „Mėnesienos naktis“ VU Šv. Jonų bažnyčioje. Koncerte dalyvaus Benas Matuzevičius, Karolina Indrulytė, Nurlana Aliyeva, Regina Dainytė  ir Sofiia Osadchuk. VU vargonų studijos „Unda Maris“ meno vadovai: Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė ir Vidas Pinkevičius.

Koncerto programoje skambės Johanno Sebastiano Bacho, Josefo Rheinbergerio, Grahamo Twisto  ir Vido Pinkevičiaus kūriniai vargonams. Koncerte taip pat skambės Ukrainos patriotinė muzika.

2011 metais susikūrusio kolektyvo įdėja yra suvienyti Vilniaus universiteto bendruomenėje esančius vargonų muzikos mylėtojus. Pavadinimą „Unda Maris“ parinko VU vargonininkė Dr. Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė. Tai yra vienas gražiausių didžiausių Lietuvos vamzdinių vargonų, esančių VU Šv. Jonų bažnyčioje registrų, imituojantis jūros bangavimą.

Per vienuoliką metų vargonų studijoje grojo įvairiausių specialybių ir profesijų VU studentai, dėstytojai, darbuotojai ir alumnai - filologai, fizikai, chemikai, medikai, istorikai, matematikai, geografai, teisininkai ir kt.

Šie mokslo metai „Unda Maris“ nariams buvo kaip niekada darbingi. Studijos nariai sugebėjo paruošti net dvi skirtingas vargonų muzikos programas. Tai yra didžiulis pasiekimas, nes groti vargonais yra nemenkas iššūkis. Nors mokydamiesi vargonuoti studentai susiduria su įvairiais sunkumais, viską atperka nuostabūs ir užburiantys didžiųjų VU Šv. Jonų bažnyčios vargonų garsai. Vargonuodami studijos nariai ne tik plečia savo muzikinį bei kultūrinį akiratį, bet ir pailsi nuo kasdienių rūpesčių, dalinasi savo patirtimis, stiprina bendruomeniškumą.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: https://www.organduo.lt/lt

Įėjimas nemokamas.

Programoje:

Johanno Sebastiano Bacho kompozicijos: 2 choraliniai preliudai iš Šiublerio rinkinio (BWV 646, 650), choralinis preliudas iš Leipcigo choralų „Jesus Christus unser Heiland“ (BWV 665), preliudas C-dur Nr. 1 iš gerai temperuoto klavyro (BWV 846), mažasis preliudas ir fuga e-moll (BWV 555), choralinis preliudas iš kantatos „Jėzus lieka mano džiaugsmas“ (BWV 147/10).

Grahamo Twisto „Idyll“

Vido Pinkevičiaus „Easy Fanfare“ Op. 94, meditacija ukrainiečių liaudies dainos „Mėnesienos naktis“ tema, Ukrainos nacionalinis himnas (Vido Pinkevičiaus aranžuotė vargonams)

Josefo Rheinbergerio Sonata vargonams Nr. 12, Op. 154 II dalis Pastoralė ir III dalis Introdukcija ir fuga.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos