Sidebar

2024-05-04 19:00
2024-05-04 20:00

Vilniaus universiteto (VU) kamerinis orkestras (meno vadovas Modestas Jankūnas) ir Briuselio choras „Lassenne Vocale“ (meno vadovas Ivan Yohan) pristato koncertą „Body&Soul“, kuriame nuskambės Steve'o Dobrogosz džiazinės „Mišios“. Koncertas įvyks gegužės 4 dieną, 19 valandą, Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje.

Netradiciniu būdu mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui parašytos Steve'o Dobrogosz  mišios – originalus kamerinės muzikos kūrinys, kuriame jaučiama romantizmo ir džiazo įtaka. Mišiose persipina religinis tekstas ir žmogiškų jausmų bei aistros intonacijos. Šio kūrinio versija mišriam chorui, fortepijonui ir styginių orkestrui bus pristatyta gegužės 4 d., 19 val. Šv. Jonų bažnyčioje Vilniuje, o fortepijono partiją atliks pianistė Eglė Andrejevaitė.

Koncerte taip pat skambės Gustavo Holsto, Charleso Williamo Stanfordo ir Ivano Yohano kūriniai, tyrinėjantys žmogaus kūno ir sielos temą.

Koncerto pavadinimas žada kelionę tiek fizinės, tiek dvasinės būties sferose, o atrinktos kompozicijos gražiai įkūnija šį dvilypumą. Gustavo Holsto „Šv. Pauliaus siuita“ sužadins gyvybingumo ir judėjimo pojūtį  – ji rezonuoja su kūnišku mūsų būties aspektu. Tuo tarpu Holsto „Vakaro sargyba“ ir Charleso Villierso Stanfordo „Beati quorum via“ kompozicijos gilinasi į eterinę sritį, siūlydami savistabos ir dvasinio apmąstymo akimirkas. Ivano Yohano „Agnus Dei“ ir „Après un rêve“ dar labiau pagilins šį tyrinėjimą, sumaišydami sakralinio ir pasaulietinio grožio elementus, paliesdami žmogaus ilgesio ir transcendencijos esmę. Pabaigoje Steve'o Dobrogoszo „Mišios“ suteiks vienijančią, jėgą, jungiančią žemiškąsias ir dieviškąsias gijas, galiausiai nukreipiančias klausytojus į gilią kūno ir sielos kelionę.

Koncerto viešnia – Eglė Andrejevaitė

2023_Eglė_Andrejevaite_-_Mindaugo_Mikuleno_nuotr_-_Nr_4-3_mažesnis.jpgTarptautinių konkursų laureatė pianistė Eglė Andrejevaitė nuo 2013-ųjų nėrė į solinę kelionę – pradėjo konceptualių solinių rečitalių seriją tarp kurių „Valanda su Beethovenu”, „Estampas – skirta Baltijos šalių 100-mečiui paminėti, „Šopeno haiku”. Išskirtiniu tapo jos projektas koncertas-spektaklis ŽIEMA MALJORKOJE 2021 metais parengtas kartu su aktore ir režisiere Birute Mar. Ypač sėkmingų koncertų turų metu, programa buvo įvertinta pilnomis koncertų salėmis, Lietuvoje skambėjo jau 20 kartų.

E. Andrejevaitė koncertavo visose pagrindinėse Lietuvos koncertų salėse bei festivaliuose, taip pat Italijoje, Australijoje ir JAV. Tarptautinį įvertinimą pelnė 2012 metais kartu su dueto partnere smuikininke Augusta Jusionyte debiutavusi Graco filharmonijoje Austrijoje. Jos koncertus įrašė ir transliavo Lietuvos ir Štyrijos (Austrija) radijas. 2024-aisiais bus pristatytas debiutinis solistės albumas „Maljorkos preliudai”, kurio įrašus dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

Eglė Andrejevaitė baigė Kauno J. Naujalio muzikos gimnaziją. Studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, profesorės Halinos Radvilaitės fortepijono klasėje, kur įgijo atlikėjo bakalauro ir magistro laipsnius. Vėliau studijavo Vokietijoje Štutgarto muzikos ir taikomųjų menų universitete profesoriaus Konrad Richter fortepijono klasėje. 2008-aisiais pianistė baigė LMTA meno aspirantūros studijas ir įgijo meno licenziatės laipsnį.

Bilietus platina: KAKAVA.LT

BILIETAI VIETOJE NEPARDUODAMI!

Durys atsidaro: 18:30

Vaikai iki 7 metų neįleidžiami.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos