Sidebar

2022-03-24 19:00
2022-03-24 19:15

Kovo 24 dieną, 19 val. Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras kviečia progimnazijų bei gimnazijų mokytojus, 7-12 kl. mokinius ir visus besidominčius mokslo populiarinimu į teatralizuotą mokslinę pamoką „Alisa mokslo stebuklų šalyje“, kuri įvyks VU Teatro salėje, Universiteto g. 3.

Teatralizuotoje mokslinėje pamokoje literatūra ir menas transformuojasi ir jungiasi su mokslu – fizika, chemija, matematika, filosofija, siekiant kelti klausimus, tyrinėti paslėptas užuominas bei ieškoti sprendimo būdų. „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ - smagus, interaktyvus VU Dramos teatro (rež. Felicija Feiferė) spektaklis, kurio metu žiūrovai - dalyviai ne tik bandys įminti mokslo paslaptis, bet ir gyvai išvys cheminių eksperimentų demonstracijas bei diskutuos su jaunuoju mokslininku apie jų veikimo principus.  

Renginio premjeroje jau sudalyvavę mokytojai apie projektą „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ atsiliepė labai šiltai ir palaikančiai. Visiems be išimties apsilankiusiems mokytojams spektaklis bei mokslininkės paaiškinimai pasirodė įdomūs ir įtraukiantys. 

Kultūros centras jau kelis metus įgyvendina mokslo populiarinimo projektus, kuriuose pasitelkiant meną ir įvairių sričių menininkus, ieškoma būdų kalbėti apie mokslą įdomiai ir patraukliai, siekiant pažadinti moksleivių susidomėjimą ir smalsumą jį tyrinėti.   „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ – projektas, sukuriantis žaismingą mokslinę erdvę, kuriame pagrindiniais įrankiais populiarinant mokslą tampa teatras ir visame pasaulyje žinoma, anglų matematiko ir išradėjo Lewiso Carrollo fantastikos istorija „Alisa stebuklų šalyje“.

Bilietus galima įsigyti čia: TIKETA

Projekto draugai: Fizikos mokslų daktarė Mažena Mackoit-Sinkevičienė ir VU Chemijos ir geomokslų fakultetas

Projektą iš dalies finansavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos