Sidebar

2021-10-27 18:30
2021-10-29 19:30

Spalio 27-29 dienomis, 18:30 val. Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras kviečia mokyklų mokytojus, moksleivius ir VU bendruomenę į nemokamą mokslo populiarinimui skirtą teatralizuotą pamoką „Alisa mokslo stebuklų šalyje“, kuri įvyks VU Teatro salėje, Universiteto g. 3. 

Kultūros centras jau kelis metus įgyvendina mokslo populiarinimo projektus, kuriuose pasitelkiant meną ir įvairių sričių menininkus, ieškoma būdų kaip kalbėti apie mokslą įdomiai ir patraukliai, siekiant pažadinti moksleivių susidomėjimą ir smalsumą jį tyrinėti. 

„Alisa mokslo stebuklų šalyje“ – projektas, sukuriantis žaismingą mokslinę erdvę, kuriame pagrindiniais įrankiais populiarinant mokslą tampa teatras ir visame pasaulyje žinoma, anglų matematiko ir išradėjo Lewiso Carrollo fantastikos istorija „Alisa stebuklų šalyje“. Teatralizuotoje mokslinėje pamokoje literatūra ir menas transformuojasi ir jungiasi su mokslu – fizika, chemija, matematika, filosofija, siekiant kelti klausimus, tyrinėti paslėptas užuominas bei ieškoti sprendimo būdų. Alisa mokslo stebuklų šalyje“ - smagi ir interaktyvi VU Dramos teatro (rež. Felicija Feiferė) teatralizuota pamoka, kurio metu žiūrovai - dalyviai ne tik bandys įminti mokslo paslaptis, bet ir gyvai išvys cheminių eksperimentų demonstracijas bei diskutuos su jaunuoju mokslininku apie jų veikimo principus. 

Projektas siekia suburti Vilniaus universiteto mokslininkus, studentus, mokyklų mokytojus, moksleivius bei įvairių sričių meno atstovus kūrybiniam dialogui ir bendradarbiavimui, kurio rezultatas - netradicinis mokslo populiarinimo būdas pasitelkiant meną bei patirtis. Jau dabar prie projekto prisideda VU Chemijos instituto mokslininkai ir fizikos mokslų daktarė Mažena Mackoit-Sinkevičienė. Teatralizuotą pamoką Alisa mokslo stebuklų šalyjekuria VU Dramos teatras su režisiere Felicija Feifere.

PROGRAMA:

Spalio 27 d., trečiadienis - kviečiami Lietuvos mokyklų mokytojai

18:30 – 19:30 „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ premjera (VU Teatro salėje, Universiteto g. 3)

19:30 – 20:30 refleksija prie puodelio arbatos mokslo populiarinimo būdus (Seminarų kambarys 238, Universiteto g. 3)

Kviečiame registruotis mokytojushttps://bit.ly/Alisosstebuklai

Mokytojams bus išduodami kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai

 

Spalio 28 d., ketvirtadienis - kviečiamos Lietuvos mokyklų 7-10 klasės moksleiviai

18:30 – 19:30 „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ (VU Teatro salėje, Universiteto g. 3)

DĖMESIO! Registracija į spalio 28 dienos pasirodymą jau uždaryta!

 

Spalio 29 d., penktadienis - kviečiama visa Vilniaus universiteto bendruomenė*

18:30 – 19:30 „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ (VU Teatro salėje, Universiteto g. 3)

Kviečiame registruotis VU bendruomenęhttps://bit.ly/AlisamokslosalyjeVU

 

DĖMESIO! Dalyviams reikalingas galiojantis galimybių pasas ir būtina registracija.

*Teatralizuota pamoka skirta vaikams nuo 13 metų amžiaus. 

 

Vilniaus universiteto dramos teatras

Ilgaamžis Vilniaus universiteto dramos teatras gyvuoja nuo pat 1570-ųjų, kai viename universiteto kiemų buvo pastatytas pirmasis studentiškas spektaklis S. TucciHeraklis. Iki pat šių dienų VU Dramos teatro istorija tęsiasi ir žavi savo ambicingumu bei inovatyvumu, teatras yra keliavęs po visą Europą ir jos ribų. Nuo 2021-ųjų sausio teatrui pradėjo vadovauti režisierė Felicija Feiferė ir po aktyvios, renginių pilnos vasaros spalio 27-29 dienomis naujoji trupė pristatys interaktyvią, mokslo populiarinimui skirtą premjerą „Alisa stebuklų šalyje.

Aktoriai: 

Makaušė - Monika Wolyniec
Skrybėlius - Kipras Šivickas
Miegapelė - Titas Masys
Vikšras - Gabrielius Andrijauskas
Zuikis - Simona Glazauskaitė
Žuvis - Urtė Vajavudzkaitė
Lektorius - Rokas Žvirblis
Lektoriaus asistentė - Beatričė Balaišytė
Alisa - Ieva Kazokaitė

Režisierė Felicija Feiferė

 

Projekto draugai: 

Vilniaus Universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto Chemijos institutas

Jaunųjų chemikų laboratorija

Fizikos mokslų daktarė Mažena Mackoit-Sinkevičienė

 

Projektą iš dalies finansuoja LR Švietimo, mokso ir sporto ministerija  

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos