Sidebar

Vuzgavenes bandymas

Užgavėnės – tai unikali diena metuose, kuomet būnant kažkuo kitu, gali būti savimi. Galima šokti, dainuoti, linksmintis, krėsti išdaigas, o užsidėjus kaukę išsakyti kritiką kasdienio gyvenimo negerovėms. Bet ką mes iš tikrųjų žinome apie Užgavėnes? Kodėl lietuviui yra svarbi ši šventė? Galų gale, ar tikrai mokame ją švęsti ir ko reikia, kad ją švęstume kitaip, savaip, naujaip?

Vilniaus universiteto Kultūros centras ir VU folkloro ansamblis „Ratilio“ kviečia kartu atsakyti į šiuos klausimus ir naujai švęsti #VUžgavėnes! Vasario 5 d. (antradienį) 17.30 val. VU Kultūros centro 347 a. (Čiurlionio g. 21,) įvyks organizacinės grupės susibūrimas, į kurį yra kviečiami visi norintys prisidėti prie #VUžgavėnių šventės planavimo. Mums reikės daug mąstančių galvų ir darbščių rankų, kad sukurtume tikrą karnavalinę fiestą. Savanoriai-organizatoriai kviečiami registruotis ČIA

O kad pasiruošimas šventei vyktų sklandžiai ir joje pamatytume kuo daugiau VU bendruomenės narių, parengėme edukacinių renginių planą. Į atviras paskaitas – susitikimus pasikvietėme žymius lietuvių etnokultūros ekspertus, kurie atskleis kur slypi mitologinio mąstymo šaknys, kaip vyksta Užgavėnių dainų transformacijos. Turėsime net dvi kaukių gaminimo dirbtuves, o „Ratilio“ mokys šokti, kad susibūrę į šventę nepasimestume ir įsilietume į persirengėlių minią.

Turite klausimų, pasiūlymų, įdėjų? Skambinkite, rašykite „Ratilio“ vadovei Mildai Ričkutei: +37067372714, ir darome šventę kartu! #VUžgavėnese laukiami VISI mūsų bendruomenės nariai!

Vasario 4 d. (pirmadienis) 17.30 val. Centriniai rūmai, 239 a.(Universiteto g. 3).
MITOLOGINIO MĄSTYMO ŠAKNYS. Atvira paskaita-susitikimas su mitologu ir religijotyrininku dr. Dainiumi Razausku.

Vasario 7 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. VU Kultūros centras, 353a, ir 362 a. (Čiurlionio g. 21).
NUO GROŽIO IKI OŽIO. Užgavėnių kaukės, I dalis. Kūrybinės dirbtuvės.
Kaukes iš įvairių medžiagų (kailio, sagų, siūlų, audinių ir kt.) mokys pasigaminti Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojai Aldona Kuprelytė ir Antanas Vaškys.
Būtina registracija ČIA

Vasario 12 d. (antradienį) 16.00 val. Centriniai rūmai, 239 a. (Universiteto g. 3).
EI, ŠNEI! Užgavėnės XX a.: Miesto ir kaimo švenčių transformacijos. Užgavėnių persirengėlių dainos sociokultūriniame kontekste.
Atvira paskaita-susitikimas su KU docente, etnomuzikologe dr. Lina Petrošiene..

Vasario 12 d. (antradienį) 17.30 val. Centriniai rūmai, 239 a. (Universiteto g. 3).
DAINŲ VAKARAS
VU fokloro ansamblis RATILIO mokys populiarių Užgavėnių dainų. Įėjimas laisvas!

Vasario 22 d. (penktadienį) 15.00 val. VU Didžiojoje auloje (Čiurlionio g. 21).
SUKIS KAIP VELNIAS
VU folkloro ansamblis RATILIO mokys Užgavėnių šokių. Įėjimas laisvas!

Vasario 25 d. (pirmadienis) 16 val. Centriniai rūmai, 239 a. (Universiteto g. 3)
NE ŠUNIUI ANT UODEGOS. Užgavėnių kaukės, II dalis. Kūrybinės dirbtuvės.
Meistras Jonas Kriščiūnas mokys kaukių gamybos, panaudojant buitines atliekas (kartoną, medžiagų atraižas ir pan.).
Būtina registracija ČIA

Kovo 1 d. (penktadienį) 15 val. VU Didysis kiemas – ŠVĘSK #VUŽGAVĖNES!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos