Sidebar

Balandžio 12 d. Vilniaus universiteto (VU) 445-ojo gimtadienio proga įvyko bendruomenės Talentų vakaras. Renginyje pasirodė 11 atlikėjų – tiek VU studentų, tiek darbuotojų. Komisijos sprendimu Talentų vakarą ir pagrindinį prizą – išvyką į Poilsio centrą „Romuva“ Palangoje dviem žmonėms – laimėjo VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų magistrantūros studentė ir VU Partnerysčių vystymo skyriaus ryšių su alumnais koordinatorė Julija Jarutytė, kuri publiką sužavėjo savo nuostabiu balsu ir dainos pajautimu.

„Pastaruoju metu nemažai dainuoju chore ir su grupe, tačiau labai retai tenka dainuoti solo, taigi nusprendžiau išlipti iš savo komforto zonos ir atlikti solinį kūrinį Talentų vakare. Kurgi dar gali būti geresnė vieta, nei savo Alma mater bendruomenės renginyje? Šis renginys dar kartą pabrėžė, kokia įvairi ir talentinga yra VU bendruomenė ir kaip nuostabu būti jos dalimi. Tai motyvuoja ir įkvepia dar labiau prisidėti prie VU bendruomenės puoselėjimo“, – įspūdžiais dalijasi J. Jarutytė.

Šiais metais komisijos spendimu antrąją vietą pasidalijo dvi talentingos vokalistės – VU Verslo mokyklos magistrantūros studentė ir studijų koordinatorė Aistė Prialgauskaitė ir VU Filosofijos fakulteto studentė Vytautė Radzevičiūtė. Abi merginos sutinka, kad pats ryškiausias momentas dalyvaujant VU Talentų vakare buvo pats pasirodymas:. „Bent man, scenos jaudulį vos ant jos atsistojus keičia puikus neapsakomas jausmas, kai jauti, kad muzika tave valdo“, – sako V. Radzevičiūtė. A. Prialgauskaitė prisimena: „Minutės po pasirodymo – tas momentas, išvydus plakatus ir išgirdus ovacijas. Visa tai padėjo suprasti, kiek palaikančių žmonių mane supa.“

Trečioji vieta atiteko šokėjai, VU Kauno fakulteto doktorantei Vaidai Mardosaitei. „Tokie renginiai puikiai parodo, kad studentai turi gyvenimą, susijusį ne tik su studijomis ir leidžia jiems labiau atsiskleisti. Tikiu, kad tai labai įdomu ir svarbu visai VU bendruomenei“, – mintimis dalijasi doktorantė.

Visus pasirodymus vertino kompetentinga komisija – VU Partnerystės prorektorius dr. Artūras Vasiliauskas, VU Lindihopo šokių grupės vadovė, choreografė Teresė Gritėnienė, atlikėjas, dainininkas Jurgis Brūzga ir aktorius, VU Impro studijos vadovas Vytautas Kontrimas. Renginį šiemet vedė VU Impro studijos studentai.

VU Talentų vakaro organizatoriai tikisi, kad šis renginys ir vėl pataps kasmetine VU tradicija ir džiugins bei nuspalvins VU gimtadienio savaitę.

Be jau minėtų laureatų įspūdingus pasirodymus taip pat surengė šokėjai Karolina Rimaitė ir Eigirdas Daukšys, reperis Gvidas Ropė, dainininkai Agnius Akromas, Julija Grigaliūtė ir Miglė Šašytė, pianistės Aistė Galminaitė ir Austėja Tamošaitytė bei fakyrai Sandra Umaraitė, Gabija Gorobecaitė-Jocienė, Martynas Smičius.

Vakaro akimirkas fiksavo Ugnius Bagdonavičius, nuotraukas galite pamatyti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos