Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) chorai „Gaudeamus“, „Virgo“ ir „Pro Musica“ kviečia į  naujo sezono atidarymo koncertą „Kur giria žaliuoja...“. Rugsėjo 16 d. 18.00 val. Šv. Jonų bažnyčioje trys VU kolektyvai kartu su kolegomis iš Latvijos universiteto pristatys Dainų šventės šimtmečio repertuarą ir pažymės ateinančio intensyvaus ir renginių gausa stebinančio sezono startą.

Koncerte VU chorai (meno vadovė ir dirigentė Rasa Gelgotienė) pristatys 2024 m. vyksiančios Dainų šventės šimtmečio programą. Joje – Dainiaus Pulausko, Juozo Tallat-Kelpšos, Giedriaus Svilainio, Laimio Vilkončiaus, Juozo Gudavičiaus kūriniai chorui. Šiemet visi trys VU chorai dalyvavo Lietuvos suaugusiųjų chorų konkurse, o du iš jų tapo konkurso laureatais: „Virgo“ laimėjo I vietą moterų chorų kategorijoje, o „Gaudeamus“ – III vietą tarp mišrių chorų. Koncerte „Kur giria žaliuoja...“ klausytojai kaip tik turės progą išgirsti vieną iš VU merginų choro „Virgo“ konkursinių kūrinių – Kęstučio Daugirdo „Užaugo liepa“.

Svečiai iš Latvijos universiteto – choras „Jubilate“ (meno vadovas Juris Kļaviņš) atliks kūrinius iš šiemet liepą įvykusios Latvijos dainų šventės 150-mečio programos. Koncerte bus galima išgirsti Pēterio Barisono, Ēriko Ešenvaldo, Imanto Kalniņio kūrinių bei latvių liaudies dainų. Koncerto pabaigoje kolektyvai susiburs į jungtinį chorą ir atliks dvi – lietuvišką ir latvišką – dainas, taip kurdami bendradarbiavimo, vienybės ir broliškumo atmosferą.

„Latvijos ir Lietuvos dainų šventės yra unikalios. Nors viena mūsų kaimynų šventė, skirta 150-mečiui, jau praėjo šią vasarą, o mūsų Dainų šventės 100-metis bus tik ateinančių metų liepos 6-ąją, šiame koncerte galėsime išgirsti vienoje scenoje atliekamus ir vienos, ir kitos šventės kūrinius, – kviesdama į koncertą sako VU chorų meno vadovė R. Gelgotienė. – Manau, klausytojams bus tikrai įdomu palyginti.“

Koncertas „Kur giria žaliuoja...“ žymi 2023–2024 m. renginių sezono pradžią. Šį rudenį VU chorai pristatys nemažai įspūdingų programų, tokių kaip Phillipo Glasso „Songs From Liquid Days“ spalio mėnesį ir Camille‘io Saint-Saënso „Requiem“ (pirmąkart Lietuvoje) lapkritį – tai bus 11-asis projekto „Klasika visiems“ kūrinys.

Bilietus į koncertą „Kur giria žaliuoja...“ platina kakava.lt. Bilietai parduodami tik internetu.

Daugiau informacijos rasite čia.

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos