Sidebar

Gegužės 6 d. prasideda Vilniaus 700 metų jubiliejui skirtas įvietintos muzikos festivalio „Muzika erdvėje“ renginių ciklas „Muzika Vilniui“. Įvairios sostinės erdvės suskambės pasaulinėmis vienų ryškiausių šių dienų kompozitorių premjeromis.

„Muzika Vilniui“ subūrė 7 kompozitorius iš skirtingų šalių, kurių muzika skamba prestižinėse koncertų salėse ir festivaliuose visame pasaulyje. Kūrėjai, apsilankę Vilniuje, išsirinko miesto erdves, kurioms rašė ir skyrė naujas kompozicijas. Šiose vietose ir įvyks jų pasaulinės premjeros.

Tolimųjų Rytų ir Vakarų Europos muzikines tradicijas jungiantis vienas žinomiausių Japonijos kompozitorių Toshio Hosokawa iš pirmo žvilgsnio pamilo Vilniaus universiteto rūmų ansamblį. Savo kūrybą jis skiria šiai vietai – universiteto erdvėms, jo istorijai ir reikšmei tiek miesto, tiek visos šalies raidai. Koncerte skambės kompozitoriaus specialiai Vilniaus universitetui sukurtas naujas kūrinys „Invisible Angels“ smuikui ir akordeonui ir kiti jo kūrybos pasaulį atskleidžiantys kūriniai.

„Senajame Vilniaus universiteto rūmų ansamblyje pajutau tylą ir nematomą tyros sielos jėgą. Pagalvojau: matyt, ta galinga sergėtoja ir yra šio nuostabaus istorinio miesto žmonių dvasinės stiprybės šaltinis, per šimtmečius padėdavęs ir visai Lietuvai, kovodavusiai už savo nepriklausomybę. Įvairiose universiteto erdvėse pamačiau angelus – jie dainavo šalia vargonų Mažojoje auloje, Šv. Jonų bažnyčioje. Klausiausi dainuojančių angelų negirdimų balsų ir pabandžiau užrašyti jiems natas savo muzikos stiliumi. Pabandžiau jiems sukurti tokią muziką, kurioje girdėtumėte šnabždesius, tylą ir nebylias Vilniaus angelų dainas. Kūriniui pasirinkau smuiką ir akordeoną. Smuiko garsai įkūnija angelų balsus, akordeonas – angelus supančių dangiškųjų debesų įvaizdis“, – sako kompozitorius T. Hosokawa.

Kūrinio „Invisible Angels“ premjera įvyks gegužės 6 d. Šv. Jonų bažnyčioje.

Daugiau informacijos ir bilietus galite rasti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos