Sidebar

Vilniaus universiteto Kultūros centras kviečia Vilniaus universiteto (VU) studentus dalyvauti taikomojo teatro kūrybinėse dirbtuvėse anglų kalba.

Kas yra taikomasis teatras?

Tai vienas iš būdų kurti, ugdyti laisvę saviraiškoje, ieškoti bendrų temų ir dalintis patirtimi. Dažnai taikomojo teatro užsiėmimų rezultatu tampa performansas, spektaklis, paroda ar bet kuria kita pasirinkta meno forma pristatytas dirbtuvių metu atsiradęs turinys. Šių dirbtuvių tikslas – atskleisti, kaip šiuo metu vykstantis karas Ukrainoje paveikė ir vis dar veikia Lietuvos jaunimą. Dirbtuvių organizatoriai kvies dalintis nuotaikomis, patirtimis, istorijomis susijusiomis su paskutiniais šešiais mėnesiais ir jaunimo gyvenimu Lietuvoje.

Dirbtuves ves taikomojo teatro specialistė ir kūrėja Kristina Werner (Vokietija)Kristina_Werner_Vokietija.png

2015 m. ji baigė taikomojo teatro studijas Londono Goldsmiths universitete. Werner įgyvendina projektus, siejančius teatrą su edukacija, skatinančius įvairias bendruomenes bendrauti tarpusavyje. Be Didžiosios Britanijos, ji yra dirbusi, Čekijoje, Vokietijoje, kitose šalyse. Taikomojo teatro principus Werner yra taikiusi dirbdama su pabėgėliais, senjorais ir multikultūrinėmis grupėmis. 2016 m. su Lietuvos teatro kūrėjais Werner pristatė spektaklį „Žalia pievelė“ Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Naujausias jos darbas „Taksai” sukurtas kaip Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 programos dalis.

Užsiėmimai yra VU Kultūros centro projekto „Valanda 00“ dalis.

Edukacinis teatro projektas „Valanda 00” – tai siekis per teatrinio meno formą paanalizuoti temą – (ne)matomas karas, skatinančią diskutuoti apie tai, iš kur kyla visuomeniniai konfliktai ir panagrinėti šiuolaikinio jauno žmogaus būseną neramiame šių dienų pasaulyje. Projekto iniciatoriai nori išsiaiškinti kokiomis vertybėmis gyvena dabartinė karta ir panagrinėti, kaip ji skyrėsi nuo savo tėvų ir senelių kartos. Teatrinių seminarų ir kūrybinių dirbtuvių metu bus kuriamas spektaklis pavadinimu „Valanda 00". Toks pavadinimas nusako būseną, kai akimirkai sustoja laikas, kažkur įvyksta pabaiga, o kitur ateina nauja pradžia. Projektu norima parodyti, kad teatre įmanoma kalbėti apie šiuolaikinėje visuomenėje aktualias problemas, taip pat teatrinio veiksmo būdu paskatini diskusiją ir kurti dialogą akademinėje bendruomenėje.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

REGISTRACIJOS NUORODA

Dirbtuvių data ir preliminarus laikas:

  • Rugsėjo 1 d., ketvirtadienis, nuo 15-19 val.
  • Rugsėjo 2 d., penktadienis, nuo 12-19 val.
  • Rugsėjo 3 d., šeštadienis, nuo 10-19 val.

Vieta: 

  • Vilniaus universiteto Botanikos sodas, Kairėnų g. 43, Vilnius. Dalyvių skaičius - ribotas!

SVARBU!

  • Registracija iki rugpjūčio 30 dienos.
  • Daugiausia 20 dalyvių.
  • Būtina dalyvauti visuose užsiėmimuose.

El. paštas pasiteiravimui:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos