Sidebar

Po ilgos pertraukos, Vilniaus universiteto Dainų ir šokių ansamblis kviečia į pavasarinį koncertą „DEGESIJA“.

 „...ir degẽsėj pradėjo žolė augt...“

Degesija, arba „išdegusi pelkė“ - tarsi paralelė tarp nenutrūkstamos, gaivališkos gamtos kaitos ir to, kas šiandien vyksta žmonių tarpe. Kaip nuniokota gamta atgimsta, parodydama stebuklingą virsmą iš nebūties į viltimi pražystantį pavasarį, taip ir žmonių kartos neslopstančia meile ir bendrumu toliau suka gyvybės ratą.

Koncertinėje programoje šįkart itin gausu vandens ir gamtos elementų tematikos kūrinių, simbolizuojančių nesibaigiantį gamtos ciklą ir žiedais pasidabinusį pavasarį. Renginio metu skambės V. Bartulio, V. Aleksandravičiaus, E. Čiplio, G. Svilainio ir kitų lietuvių kompozitorių muzikiniai kūriniai. Choreografiją bei muziką papildys ir šiuolaikinės meno priemonės - įspūdingi šviesos efektai.

Koncertas vyks gegužės 13 d., 20:30 val., VILNIUS TECH „LinkMenų fabrike“ (Linkmenų g. 28).

Bilietus platina: TIKETA

Daugiau informacijos apie renginį: www.ansamblis.vu.lt/degesija
Nuolaidos taikomos studentams, senjorams, moksleiviams ir VU darbuotojams.
Bilietai renginio vietoje neparduodami.

Vilniaus universiteto Dainų ir šokių ansamblis yra vienas seniausių ir žinomiausių akademinio jaunimo kolektyvų visoje Lietuvoje ir už jos ribų. Ansamblis, nuo pat jo įkūrimo 1940 m., nepaliovė plėstis, augti kūrybiškai ir šiuo metu vienija daugiau nei 120  menine veikla užsiimančių Vilniaus universiteto studentų.
Ansamblio meno vadovas – Eugenijus Čiplys, choro vadovė – Dovilė Mačiukatė-Krasauskienė, orkestro vadovė – Virginija Alenskienė, šokėjų grupės vadovai – Roberta Leščinskaitė, Albertas Švelginas.

Kviečiame atvykti į Liberto Klimkos paskaitą

2022 m. gegužės 8 d., Vilniaus universiteto Didžiojoje auloje, paskaitą „Gyvybės rato idėja lietuvių etnožinijoje“ skaitys lietuvių fizikas, mokslo istorikas, etnologas, profesorius Libertas Klimka.
 
Profesorius yra parašęs mokslinius darbus baltų kosmologijos, liaudies kalendorinių papročių, tiksliųjų ir taikomųjų mokslų bei technikos istorijos srityse bei įtvirtino Lietuvoje naują tarpdisciplininę mokslo šaką – paleoastronomiją, taip pat inicijavo etnokosmologijos muziejaus Kulionyse įkūrimą 1980 metais.
 
Ši paskaita yra Vilniaus universiteto Dainų ir šokių ansamblio projekto „Degesija“ dalis. Ansamblio koncerto „DEGESIJA“ programoje gausu vandens ir gamtos elementų tematikos kūrinių, simbolizuojančių nesibaigiantį gamtos ciklą, kurio neišsemiamą svarbą ir idėją prof. L. Klimka atskleis paskaitos metu.
 
Paskaita vyks gegužės 8 d., 12 val., Vilniaus universiteto Didžiojoje auloje (M. K. Čiurlionio g. 21).
 
Renginys nemokamas.
 
Daugiau informacijos apie projektą „Degesija“: www.ansamblis.vu.lt/degesija

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos