Sidebar

Ansamblis „Lietuva“ pristato premjerą – oratoriją „13“, skirtą įprasminti svarbią 1991-ųjų naktį ir pagerbti tuos, dėl kurių šiandien esami laisvi. Specialiai šiam projektui muziką kūrė tarptautinio garso latvių kompozitorius Ēriks Ešenvalds, kurio kūriniai žinomi ir atliekami visame pasaulyje. Kartu su „Lietuvos“ choru, šokėjais ir nacionalinių instrumentų orkestru scenoje pasirodys choras „Vilnius“, Vilniaus universiteto kamerinis orkestras bei žiūrovų įvertinti solistai – aktoriai Vladas Bagdonas ir Vytautas Rumšas pakaitomis, folkloro atlikėja Rasa Serra, operos solistė Jovita Vaškevičiūtė, neįtikėtinu talentu stebinantis, jauniausias projekto solistas Teodoras Lipčius ir kiti. Kazickų šeimos fondo globojama premjera įvyks sausio 14 d. Nacionaliniame Kauno dramos teatre (iš Valstybinio ansamblio „Lietuva“ pranešimo spaudai).

Pirmą kartą ansamblio „Lietuva“ premjerai buvo surinkta tokia gausi atlikėjų ir kūrybinė komanda. Pajėgas apjungė „Lietuvos“ ir „Vilniaus“ chorai, taip pat „Lietuvos“ nacionalinių instrumentų orkestras kartu su Vilniaus universiteto kameriniu orkestru.

„Universiteto orkestrui labai svarbu bendradarbiauti, tai didžiulė patirtis. Esame lankstūs, dirbam su įvairiais kolektyvais, bet dar negrojome tokiuose sceniniuose pastatymuose. Mes dėkingi už pakvietimą, ir tuo pačiu jaučiame, kad visi kartu sukūrėme stiprią emociją. Didžiausia dalis mūsų atlikėjų yra iš medicinos fakulteto, taip pat teisininkai, filologai, kitų sričių specialistai – tik ne muzikantai, nes VU neturi muzikinės krypties specialybių. Tačiau mylime tai, ką darome, ir kiekvienas po savo darbų, studijų ateiname groti, praleisti savo laisvalaikį. Net sesijos metu atlikėjai randa laiko prisijungti ir tiek valandų repetuoti, ruoštis“, – atviravo kviestiniam orkestrui vadovaujantis Modestas Jankūnas.

Citatos iš Valstybinio ansamblio „Lietuva“ pranešimo spaudai. Plačiau apie premjerą!

Po koncertinės oratorijos versijos Šv. Jonų bažnyčioje bei premjeros Kaune, gausi ansamblio „Lietuva“ komanda su premjera keliauja į turą po Lietuvos miestus: aplankys Alytų, Panevėžį, Klaipėdą, Marijampolę ir vasario 18 d. užbaigs turą Vilniuje.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos