Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) chorų „Gaudeamus“, „Virgo“, „Pro musica“ ir VU kamerinio orkestro koncerte nuskambės garsaus XIX–XX a. sandūros prancūzų kompozitoriaus Gabrielio Fauré „Requiem“.

G. Fauré „Requiem“ – vienas žymiausių šio žanro kūrinių. Pirmą kartą jis buvo atliktas 1888 m. Paryžiaus Šv. Marijos Magdalenos bažnyčioje. Kūrinys išsiskiria iš kitų requiem ypatingu šviesumu, skaidrumu ir faktūros lengvumu, todėl dažnai vadinamas „viltinguoju requiem“. Tradicinė Dievo rūstybės dalis „Dies irae“ jame pakeista lyrine švelnia, kupina gailestingumo dalimi „Pie Jesu“, o kūrinio pabaigoje pridėta requiem nebūdinga ciklo dalis „In paradisum“, kurioje aukštieji balsai tarsi nukelia į dangaus karalystę, šviesų gėrio ir grožio pasaulį ir suteikia vilties. Filosofiškas ir mistiškas opusas klausytojus užburia savo lyrizmu ir melodingumu, jo aiškus ir santūrus stilius atspindi skaidrų liūdesį ir melancholiją. Ne veltui G. Fauré laikomas vienu didžiausių prancūziškosios melodijos meistrų.

Melodingumu ir skaidriomis harmonijos spalvomis kerintis kūrinys suteiks vilties šiandieniame pasaulyje. „Šio kūrinio atlikimas dabartinėje pandemijos situacijoje yra prasmingas tuo, kad galima prisiminti ir paminėti pandemijos aukas ir tikėtis, kad jau netrukus visa tai baigsis. Šviesi viltis – tai šio kūrinio tema“, – mintimis dalijasi VU chorų meno vadovė Rasa Gelgotienė.

Kartu su VU chorais G. Fauré „Requiem“ atliks ir VU kamerinis orkestras (meno vadovas Modestas Jankūnas), Indrė Pinkevičė (vargonėliai), Justina Varkulevičiūtė (arfa). Solistai – sopranas Gunta Gelgotė ir baritonas Dainius Puišys. Diriguos VU chorų meno vadovė R. Gelgotienė. Koncerte išgirsime ir VU kamerinio orkestro atliekamą Ottorino Respighi „Senovinių arijų ir šokių“ III siuitą (dirigentas M. Jankūnas).


Birželio 21 d. 19.30 val. | Šv. Jonų bažnyčia, Vilnius (Šv. Jono g. 12)

Atlikėjai:

VU chorai „Gaudeamus“, „Virgo“ ir „Pro musica“

VU kamerinis orkestras, Indrė Pinkevičė (vargonėliai), Justina Varkulevičiūtė (arfa)

Solistai: Gunta Gelgotė (sopranas), Dainius Puišys (baritonas),

Dirigentė Rasa Gelgotienė

Programoje:

Ottorino Respighi „Senovinės arijos ir šokiai“, III siuita (1. „Italiana“. 2. „Aire di Corte“. 3. „Siciliana“)

Gabriel Fauré „Requiem“


VU Kultūros centras siekia suteikti klausytojams saugią erdvę koncertų metu, tad į šį koncertą kviesime atvykti tik turinčius galiojantį Galimybių pasą. Viso renginio metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Kaip gauti Galimybių pasą, sužinosite čia.

Koncertas mokamas, bilietus galima įsigyti prieš koncertą renginio vietoje arba tiketa.lt https://bit.ly/3gRLJmj (perkant bilietus internetu taikomas papildomas tiketa.lt paslaugos mokestis)

Būtinas galiojantis galimybių pasas.

Perkant bilietą renginio vietoje būtina ir išankstinė žiūrovų registracija.

Bilieto kaina renginio vietoje 15 EUR, taikoma nuolaida VU bendruomenės nariams (studentams, darbuotojams ir alumnams), senjorams, žmonėms su negalia, moksleiviams ir studentams (būtina pateikti teisę į nuolaidą įrodančius dokumentus (bilieto kaina su nuolaida 10 EUR). Atsiskaitymas tik grynaisiais.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos