Sidebar

Mieli Vilniaus universiteto darbuotojai ir meno kolektyvų nariai, norėdami sumažinti užsikrėtimo COVID-19 (koronaviruso infekcija) riziką, parengėme šias taisykles ir rekomendacijas:


ASMENS HIGIENA IR SAUGA: 

  • Įėję į Kultūros centrądezinfekuokite rankas ir užpildykite grupės arba individualią deklaraciją apie savo sveikatos būklę (jas rasite repeticijų vietose). Deklaracijos pildomos kiekvienos repeticijos metu. Už jų saugojimą atsakingi meno kolektyvų vadovai.Deklaracijas reikia saugoti 21 d. nuo jų pasirašymo datos. 
  • Meno kolektyvo vadovas ar kitas darbuotojas, turi teisę paprašyti prieš repeticiją pasimatuoti temperatūrą. Esant poreikiui, naudodamiesi bekontakčiu termometru galite tai padaryti: Didžiojoje auloje (347 auditorijoje), VU Teatro salės grimerinėje, Saulėtekyje (Jaunimėlio orkestrinėje), Filologijos fakultete (118 auditorijoje). 
  • Laikykitės bendrų asmens higienos (rankų higiena,kosėjimo, čiaudėjimo etiketas, vengimas liesti rankomis veidą, burną, akis ir kt.) reikalavimų.

REPETICIJOS:

  • Visi repeticijų dalyviai privalo užsidėti apsaugines kaukes, dengiančias nosį ir burną, ir jas dėvėti visos repeticijos metu. 
  • Tarp kolektyvo narių privaloma išlaikyti 2 metrų atstumą.
  • Repeticijų laikas vienai grupei ribojamas iki 1 val. po kurios būtina daryti pertrauką patalpos išvėdinimui. Prašome atidaryti langus, duris ir palikti auditoriją išsivėdinimui mažiausiai 20 minučių.
  • Vien metu repeticijos gali vykti skirtingose auditorijose. Stenkitės, jei tik įmanoma vengti būriavimosi ir kontakto su kitų repeticijų dalyviais. Jeigu reikia palaukti, rekomenduojama išeiti į lauką. 
  • Po repeticijos prašome nuvalyti naudotą muzikos instrumentą, kėdes ir auditorijos durų rankenas dezinfekciniu skysčiu, kad po jūsų atėjusi grupė rastų švarią ir dezinfekuotą patalpą. 

ATMINKITE: 

  • Jeigu turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų užkrečiamųjų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.), į darbą vykti ir dalyvauti repeticijose DRAUDŽIAMA.
  • Jeigu repeticijų metu pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kt. susirgimo požymių (pvz., karščiavimas (37,3° C ir daugiau), sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas, viduriavimas, vėmimas ir pan.) turite nedelsiant nutraukti repeticiją ir rekomenduojame paskambinti į Karštąją koronaviruso liniją tel. 1808 konsultacijai arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai nuotoliniu būdu.
  • Jeigu sužinojote, kad jums nustatyta COVID-19 infekcija ir (arba) esate saviizoliacijoje, prašome nedelsiant apie tai informuoti Kultūros centro administraciją: +37068619740,  

SAUGOKIME SAVE IR KITUS! 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos