Sidebar

Kovo 21 d. šviesa persvėrė tamsą ir prasidėjo naujas gyvybės ratas. Šių metų pavasario lygiadienį žiūrovai galėjo išvysti filmuotą Vilniaus universiteto folkloro ansamblio „Ratilio“ (meno vadovė Milda Ričkutė) ir Vilniaus universiteto kinetinio teatro (meno vadovas Andrius Pulkauninkas) performansą „Gyvybės medžio atspindžiai“. Jame apjungtos senosios ritualinės žemdirbių tradicijos su naujoviškomis šiuolaikinėmis interpretacijomis. Tai tarsi šviesos ir tamsos jėgų kova.

Kaip pasakoja vienas iš įgyvendintojų, VU Kinetinio teatro vadovas Andrius Pulkauninkas, šiame projekte, nėra atkūrinėjami žemdirbių kultai ir jų ciklai, čia sukuriame naują struktūrą, paremtą jusliniu pavasario atėjimu, kaip pozityvumo triumfas prieš depresyvų tamsos laikotarpį.

„Dramaturgijos centre akcentuojama pozityvumo kova su negatyvumu, kaip tamsos valdovo, įkalinusio pavasario džiaugsmą nugalėjimas per naivų vaikišką sniego įkišimo už apykaklės veiksmą. Tai simboliškai suardo rimtumą ir stagnaciją ir paleidžia į laisvę energiją ir gyvenimą“, - dalinosi A. Pulkauninkas.

Vaizdo įrašą galima peržiūrėti Vilniaus etninės kultūros centro Facebook paskyroje.  

Daugiau performanso akimirkų - nuotraukų albume.

 

Šventaragio slėnyje stovinčias skulptūras sukūrė Rytas Jonas Belevičius.

Organizatoriai: Vilniaus etninės kultūros centras, Vilniaus miesto savivaldybė.

Partneris: Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcija.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos