Sidebar

Kreivė

Ar matote šį paveikslėlį viršuje? Ką jis jums primena?

Prieš jūsų akis žodžio izoliacija paieškos rezultatų kreivė „Google“ paieškoje. O mes dar pridėsime, kad prieš jūsų akis yra netyrinėtos salos horizontas. Visiems gerokai įgrisusio žodžio „izoliacija“ šaknis kilusi iš žodžio — sala. Tad drauge su menininke Saule Norkute mes kviečiame jūs atitolti nuo pabodusios žodžio reikšmės ir sugalvoti jam naują prasmę.

Įsivaizduokime, kad šiuo karantino ir nežinomybės laikotarpiu, mes nesame užsidarę namuose, bendrabučio kambaryje ar dar kokioje erdvėje su keturiomis sienomis, o esame išsiruošę į ekspediciją į dar niekieno neaprašytą salą. Šios 7 dienų ekspedicijos metu tyrinėjimams galėsite skirti arba ribotą laiką (iki 10 min.) arba tiek kiek patys norėsite. Dėl ypatingų ir mums neįprastų oro sąlygų, buvimą saloje rekomenduojame praleisti „dozuotai”. Visą savaitę jūs turėsite galimybė tapti aktyviais salos tyrinėtojais renkančiais garsus, vaizdus ir kitus salos egzistavimo įrodymus.

Kasdien iš Senojo žemyno Jus pasieks įvairiausi patarimai, pratimai ir smagios/keistos rekomendacijos kaip reikėtų tyrinėti konkrečią dieną. Jūs dokumentuosite/įamžinsite savo tyrinėjimus įvairiausiais formatais: garsais, vaizdais, piešiniais (piešimo įgūdžiai nebūtini), mėginiais. Pasitelkdami salos metaforą ir savo vaizduotę mes bandysime pažvelgti kitaip į kasdienybę, ją patyrinėti be išankstinių nuostatų. Galbūt net įžvelgti mums patiems netikėtų, vaizduotę aktyvuojančių turinių.

Vaizduotės treniruotė „Belaukiant saloje“ — tai kvietimas 7 dienas iš eilės lavinti savo vaizduotės raumenį. Pasak vaizduotę tyrinėjančių specialistų, kasdienis vaizduotės treniravimas pagerina mūsų galimybes rasti netikėčiausius sprendimus sudėtingoms ir kasdienėms situacijoms. Išlavinę vaizduotę nustojame kartoti senus neveikiančius elgsenos modelius ir imame kurti naujus, konstruktyvius egzistavimo scenarijus.

Jūsų laukia du treniruočių srautai, kurie prasidės nuo sausio 18 d. ir nuo vasario 1 d.

Registracija VU bendruomenės nariams iki sausio 14 d.

UŽPILDYK FORMĄ IR PRADĖK 7 DIENŲ TRENIRUOTĘ:

PASIEKUS MAKSIMALŲ DALYVIŲ SKAIČIŲ REGISTRACIJA UŽDARYTA.

REGISTRACIJA


Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos