Sidebar

2020-02-22 15:00
2020-02-22 16:30

Vilniaus universiteto Kultūros centras kviečia išmokti šokti balfolką. Užsiėmimai prasidės jau vasario 22 d. Pirma pamoka - nemokama! Susidomėjimas šiuo, itin populiariu šokiu Vakarų Europoje, nuolat auga ir Lietuvoje. Šokių pamokas ves ir su jo ištakomis supažindins ilgametė šokėja Goda Sungailaitė.

Balfolkas – kas tai?

Balfolkas – bendras Europos folklorinių šokių, atgaivintų ir vėl pradėtų šokti XX a. aštuntąjį dešimtmetį Prancūzijoje, pavadinimas. Palyginti jauno šokio išpopuliarėjimą lėmė talentingų muzikantų gebėjimas modernizuoti liaudies muziką. Atradę naują gerai žinomų melodijų skambesį, žmonės pradėjo šį šokį šokti dėl savęs, o ne dėl pasirodymo scenoje. Taip tradicinis šokių stilius transformavosi į naują, kūrybišką ir lankstų šokį, kuris išlaikė giliai įsišaknijusius šokių žingsnelius ir nepametė bendruomeninės orientacijos. Šiuo metu šis šokių stilius buria šokėjus visoje Europoje.

 

Ko išmoksime pamokų metu?

Tęstinių šokių mokymų metu vasario – kovo mėnesiais būsite supažindinti su plačiu balfolko repertuaru: nuo tradicinių šokių iš skirtingų Prancūzijos regionų (ratu, po keturis, poromis ar eilėmis) iki improvizacijų moderniųjų mazurkų ar ratinių šokių keičiantis poromis. Visą mokymų ciklą vainikuos vakaronė su gyva muzika šokant tai, kas išmokta šešių pamokų metu.

Laukiama mišri grupė (šokių patirtimi ar balfolko žiniomis), pasiryžusi aktyviai, socialiai ir smagiai leisti šeštadienius, panyrant į turtingą ir Europoje populiarią balfolko kultūrą!

Kuo ypatingas balfolkas?

„Balfolke labai stipri šokių kolektyvinė dvasia ir išsiveržimas iš vienos šalies tradicijos ribų. Šie šokiai tinka kiekvienam, svarbu norėti šokti, atrasti, bendrauti šokio forma. Jis puikiai tinka tiems, kurie nori geriau pažinti save, savo kūno galimybes“, – sako Goda Sungailaitė.

Etnochoreografė G. Sungailaitė tyrinėja šokių pasaulį nuo mažumės, bando vis naujus šokių stilius nuo pramoginių iki modernių. Balfolką ji atrado prieš septynerius metus Prancūzijoje, Žentino festivalyje. Godą šis šokis sužavėjo savo įvairove. Jame galima rasti improvizacinių šokių poroje, rateliuose, eilėmis ir net kadrilio elementų.

Kur ir kada?

VU Kultūros centras kviečia atrasti šį šokį kaip naują bendravimo formą ir gerai praleisti laiką, VU Didžiojoje auloje, M .K. Čiurlionio g. 21.

Pirma pamokama nemokama, būtina išankstinė registracija

Abonemento kaina 25 EUR.

VU darbuotojams, studentams ir alumnams 15 EUR.

Abonementus platina tiketa.lt

Balfolko šokių pamokų laikas:

Vasario 22 d. (šeštadienis) 13.00-14.30 (pirma pamokama nemokama, būtina išankstinė registracija)

Vasario 29 d. (šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 7 d. (šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 14 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 21 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 28 d.(šeštadienis) 13.00-14.30

Kovo 28 d. 18-21 val. baigiamasis vakaras su „gyva“ muzika. Abonemento turėtojams įėjimas nemokamas, kitiems - bilieto kaina 5 EUR.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos