Sidebar

2021-04-01 17:00
2021-04-01 18:30

„Istorijos iš VU: darbuotojų pasakojimai“

Vilniaus universiteto (toliau – VU) Kultūros centras 442-ojo VU gimtadienio proga kvies į renginį „Istorijos iš VU: darbuotojų pasakojimai“. Jame istorijas pasakos ilgametės VU bendruomenės narės: VU bibliotekos generalinė direktorė Irena Krivienė, VU Filologijos fakulteto dekanė prof. Inesa Šeškauskienė ir VU Sveikatos ir sporto centro vadovė Ramunė Žilinskienė. Visos istorijos nutiko VU, jos ir liko VU. Bet galbūt atėjo metas jas išgirsti?

Siekdamas plėtoti istorijų pasakojimo (angl. storytelling) tradiciją universitete, Kultūros centras ją perkėlė į virtualią erdvę ir toliau kuria auditoriją įtraukiančius pasakojimo renginius per nuotolį. Renginių ciklo Istorijų pasakojimo sal(i)onas“ tęsinys „Istorijos iš VU: darbuotojų pasakojimai“ – dovana bendruomenei VU gimtadienio proga.

Nors karantinas iš esmės pakoregavo žmonių galimybes susitikti, tačiau nesustabdė noro bendrauti ir dalytis patirtimi. Balandžio 1 d. 14 val. prasidėsiantis istorijų pasakojimas bus kitoks nei visada. Matydami, kaip svarbu šiuo metu išsaugoti VU bendruomeniškumą, išlaikyti bendravimo džiaugsmą ir tarpusavio ryšį, renginio organizatoriai atveria virtualius istorijų vartus išskirtinai VU bendruomenės nariams.

Renginio dalyviai turės progą pabendrauti su pažįstamais ir nepažįstamais kolegomis, pasidalyti savo universitetine patirtimi ir išgirsti 3 specialiai VU gimtadienio proga parengtas istorijas:

  • VU bibliotekos generalinės direktorės Irenos Krivienės pasakojime „MKIC – svajonė, virtusi realybe“ sužinosime, kaip kelios kartos svajojo turėti naują VU biblioteką ir kaip galiausiai svajonė įgijo materialias formas MKIC‘o pavidalu, išgirsime apie įveiktas kliūtis, kurios atsirasdavo netikėtai – žaibo sugadintą kompiuterį, kuriame buvo techninis projektas, prieš kelis dešimtmečius statyboms skirtą sklypą, kuriame nešienaujama pieva pamažu virto mišku... 
  • VU Filologijos fakulteto dekanė prof. Inesa Šeškauskienė savo intriguojančiame pasakojime „Ir ką gi veikia katedros vedėjas?“ pateiks teisingą atsakymą į šį klausimą. O kol dar pasakojimas nepradėtas, jūs irgi galite pabandyti atspėti: ką gi veikia katedros vedėjas?

Pasirinkite teisingą atsakymą:

    • geria kavą ir kalbasi su kolegomis;
    • organizuoja katedros darbą;
    • nieko, nes viską padaro katedros darbuotojai;
    • dažo katedros sienas;
    • visi atsakymai teisingi.

Savo atsakymą iki balandžio 1 d. pateikite viktorinoje, o per renginį sužinosite, kuris teisingai atsakęs laimės VU puodelį.  

  • „Vartai į Niujorką: vieno pastato istorijos“ – tai VU Sveikatos ir sporto centro vadovės Ramunės Žilinskienės pasakojimas apie pastangas apsaugoti VU pastatą nuo „menininkų“ įtakos.

VU gimtadieniui skirtą pasakojimų popietę moderuos VU alumnė, istorijų pasakojimo profesionalė Milda Varnauskaitė (Storyteller Milda).

Renginys vyks balandžio 1 d. 14 val.

Būtina išankstinė registracija visiems dalyviams http://bit.ly/istorijosVU.

Planuojama renginio trukmė 1 val.

Renginys vyks ZOOM platformoje. Rekomenduojame programą parsisiųsti ir įsidiegti savo įrenginiuose iki renginio pradžios.

REGISTRACIJA

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos