Sidebar

2019-12-25 20:00
2019-12-25 21:30

Vilniaus universiteto kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Modestas Jankūnas) pristato jau gražia ir ilgamete tradicija tapusį koncertą „Šv. Kalėdų vakarą…”. Gruodžio 25 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje skambės gražiausios klasikinių ir šiuolaikinių autorių šventinės melodijos, kurių pasiklausyti kviečiami Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai.

Koncertinėje programoje skambės žymiųjų Italijos klasikų, barokinės muzikos kūrėjų Francesco Manfredini (1684 – 1762) ir Antonio Vivaldi (1678 – 1741) kalėdinės tematikos kūriniai, taip pat garsaus britų kompozitoriaus ir dirigento Johno Rutterio (g. 1945) siuita, sukurta interpretuojant anglosaksų folkloro dainas.

Orkestras atliks ir nuotaikingų kalėdinių giesmių bei populiarių kalėdinių melodijų. Prie malonių instrumentų garsų prisidės ir solistai – nuostabaus balso sopranas Salvija Tumalavičiūtė, fleitininkė Kotryna Šlepetytė ir orkesto pirmasis smuikas Lukas Jonušis.

Jaunatviškas Vilniaus universiteto kolektyvas yra vienas iš nedaugelio, kuris rengia koncertą būtent pirmąjį šv. Kalėdų vakarą. Jaunieji muzikantai šiuo ypatingu metų laiku, mielai sutinka dalintis stebuklinga muzika su savo klausytojais.

Į šventinį koncertą senjorams, Vilniaus universiteto bendruomenės nariams taikoma 50% nuolaida.


Gruodžio 25 d. 18 val. | VU Šv.Jonų bažnyčia
VU Kamerinis orkestras
ŠV.KALĖDŲ VAKARĄ... Šventinis koncertas
Meno vadovas ir dirigentas Modestas Jankūnas
Bilieto kaina: 10 EUR. Bilietus platina tiketa.lt

Senjorams, VU bendruomenės nariams taikoma 50 proc. nuolaida. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos