Sidebar

2019-11-09 20:00
2019-11-09 21:00

Šeštadienį, lapkričio 9 d., 18 val. VU Šv. Jonų bažnyčioje vargonininkė Jūratė Landsbergytė ir fleitininkas Vytautas Oškinis muzikos mylėtojus kviečia į savo koncertą Baroko ir šio laiko balsai”. 

 

Koncerto programoje skambės J.S.Bacho, G.F.Händelio, J.Naujalio, M.K.Čiurlionio, V.Germanavičiaus, M.Natalevičiaus, L.Vierno kūriniai ir improvizacijos.
Kaip pasakojo J.Landsbertytė, šio koncerto programa susitelkia ties dviem muzikos linijom: Baroko fundamentu ir dabarties fenomenu – tai, kas mums svarbu, kas vyksta dabar, su pačia naujausia kūryba.
„Tas fundamentas – tarsi architektūros statinys ar bažnyčia, kuri skirta išreikšti amžinybę. Jam atstovauja Bacho ir Händelio kūriniai“, mintimis dalinosi vargonininkė.
Anot menininkės, šių laikų aspekte prabunda lietuviškoji dabarties dimensija, susijusi su partizanų kovos simboliu – Vanagu ir jo pernai atsivėrusiu laiko ženklu, kuriam skirtas Vytauto Germanavičiaus kūrinys.
„Dabarčiai atstovauja bei rudeniškąja laiko nostalgija persmelkta Mykolo Natalevičiaus „Kelionė į nežinią“. Tarp jų tvyro ir senasis romantizmas, ir lietuviškas vargonų pasaulis – Čiurlionis, Naujalis, nes šie metai Lietuvoje – tai Naujalio metai. Finale – visa jungiantis Vierne varpų skambesys”, pasakojo J. Landsbergytė.
Dr. Jūratė Landsbergytė yra viena aktyviausių šiandienos Lietuvos vargonininkių. Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, prof. L. Digrio vargonų ir J. Čiurlionytės muzikologijos klases. Vargonininkės koncertinė veikla driekiasi per daugelį Europos šalių ir JAV.
Fleitininkas Vytautas Oškinis fleita pradėjo groti septynerių, priimtas į Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklą. 2016 m. baigė magistrantūros studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Fleitininkas yra įvairių respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas, dažnai koncertuoja Lietuvos ir užsienio šalių (Vokietijos, Austrijos, JAV) salėse. Šiuo metu Vytautas dirba Anykščių muzikos mokykloje, yra šiuolaikinės muzikos ansamblio „Synaesthesis“ narys.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.organduo.lt/lt
Įėjimas laisvas. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos