Sidebar

2021-12-25 18:00
2021-12-25 19:00

Vilniaus universiteto kamerinis orkestras (meno vadovas ir dirigentas Modestas Jankūnas) pristato jau gražia ir ilgamete tradicija tapusį koncertą „Šv. Kalėdų vakarą…”. 

Gruodžio 25 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje skambės gražiausios klasikinių ir šiuolaikinių autorių šventinės melodijos, kurių pasiklausyti kviečiami Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai.

Koncertinėje programoje skambės žymiųjų Italijos klasikų, barokinės muzikos kūrėjų Alessandro Scarlatti (1660 – 1725) ir Antonio Vivaldi (1678 – 1741) kalėdinės tematikos kūriniai, taip pat garsaus britų kompozitoriaus ir dirigento Johno Rutterio (g. 1945) siuita, sukurta interpretuojant anglosaksų folkloro dainas. 

Orkestras atliks ir nuotaikingų kalėdinių giesmių bei populiarių kalėdinių melodijų. Prie malonių instrumentų garsų prisidės solistė – nuostabaus balso savininkė Agnė Buškevičiūtė (sopranas).  Klavesinu ir fortepijonu gros orkestro alumnė Rūta Kaladytė-Lokominienė

Jaunatviškas Vilniaus universiteto kolektyvas yra vienas iš nedaugelio, kuris rengia koncertą būtent pirmąjį šv. Kalėdų vakarą. Jaunieji muzikantai šiuo ypatingu metų laiku, mielai sutinka dalintis stebuklinga muzika su savo klausytojais. Kolektyvo meno vadovas Modestas Jankūnas pažymi, kad „Šv. Kalėdų vakarą…” yra tolimas nuo kasdienybės renginys, tapęs tam tikra dvasine orkestro ir bendruomenės tradicija. Kalėdiniuose koncertuose susiburia didžiulė ir palaikanti orkestro šeima: artimieji, draugai, buvę muzikantai, universiteto ir kultūros bendruomenės. Tai be galo emociškai įkvepia!".

Apie solistę

Agnė Buškevičiūtė - Tumalavičienė - 2019 m. baigė klasikinio dainavimo magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, doc. Aušros Stasiūnaitės klasėje. Taip pat kaip Erasmus programos studentė 2018 - 2019 m. gilino vokalines žinias Sibelijaus akademijoje (Suomija, Helsinkis). Dainininkė dalyvavo Soilės Isokoski (Suomija), Paul Farrington (Didžioji Britanija), Kurt Kopecky (Suomija), Robert Hyman (Švedija), Giorgio Proietti (Italija) meistriškumo kursuose, taip pat buvo „Nord Opera savaitė“ (Norvegija), bei Šiaurės ir Baltijos šalių projekto „Virtuali perklausa“ programų dalyvė. 2013 m. laimėjo I-ąją vietą LNK televizijos muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“, 2014 m. laimėjo II-ąją vietą tarptautiniame muzikos konkurse „Su muzika per Europą, Lietuva-Italija“, o 2018 m, laimėjo spec. prizą už artistiškumą ir kūrinių interpretaciją V. Jonuškaitės - Zaunienės dainininkių konkurse.
Atlikėja studijų metais sukūrė šias roles: Džaneta (G. Donizetti opera „Meilės eliksyras“, dir. Modestas Barkausas, rež. Vaidotas Martinaitis), Eglė (V. Klovos opera „Pilėnai“, dir. Vytautas Lukošius, rež. Nerijus Petrokas), Grafienė Rozina (W. A. Mozart opera „Figaro vedybos“, dir. M. Staškus, rež. Jūratė Sodytė).
Šiuo metu dainininkė ypatingą dėmesį skiria Šiaurės šalių kamerinei muzikai, o jos didžiąją kūrybos dalį sudaro aktyvi koncertinė veikla su įvairiais kolektyvais.

Agnė_nespalvota.jpg

Į šventinį koncertą senjorams, studentams ir moksleiviams taikoma nuolaida.


Gruodžio 25 d. 18 val. | VU Šv. Jonų bažnyčia
VU Kamerinis orkestras
ŠV.KALĖDŲ VAKARĄ... Šventinis koncertas
Meno vadovas ir dirigentas Modestas Jankūnas
Bilieto kaina:15 EUR. 

Senjorams, studentams, moksleiviams bilietas kainuoja 10 EUR.

Bilietai vietoje neparduodami! 

Bilietus platina Tiketa.

DĖMESIO!

Dalyvavimas tik su galiojančiu galimybių pasu. Koncerto metu privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias medicinines kaukes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos