Sidebar

Spalio 26 ir 27 d. 19:00 val.
VU Teatro salėje, Universiteto g. 3, Vilnius

Pagal Juozo Grušo dramą „Meilė, džiazas ir velnias“

Bek Beatrice6Šis spektaklis yra apie Beatričę – naivuolę, tikinčią, kad galima išgelbėti, pakeisti šiandieninį materialistinį ir cinišką pasaulį. Ji tarsi iš aukščiau siųsta dvasia. Būtent dvasia, nes realiai tokios Beatričės šiandien nebeegzistuoja. Ir būtent dėl to  pjesė vėl aktuali, nes mums labai reikia tokių nebeegzistuojančių Beatričių.

Pjesė VU teatre statoma jau trečią kartą. 1989 m. spektaklyje buvo aktualūs tarybinės epochos agonijos akivaizdoje keliami  jaunimo  klausimai – suspaustos, nelaisvos dvasios skausmas ir maištas, pyktis ir įniršis, vaikų ir su  tarybine santvarka kolaboruojančių tėvų konfliktas. 2002 m. spektaklis kalbėjo apie tam tikrą jaunimo pasimetimą laisvės akivaizdoje, nežinojimą kaip ja deramai naudotis, kas galima, kas ne. O kas gali būti aktualu dabar?

Šį kartą pjesė interpretuojama labiau apibendrintai, abstrahuotai, akcentuojant mintį, kad herojų gyvenimai vyksta pagal Kažkieno sudarytą išankstinį planą, sutartį. Jie pažymėti brūkšniniu kodu tarsi prekės, nes Kažkam reikia valdyti informaciją apie kontroliuojamus asmenis. Ir tas Kažkas nėra kokie nors realūs saugumo agentai. Tai mūsų pačių pasąmonės šėtoniškieji monstrai – mefistofeliai,  volandai, belzebubai, liuciferiai, kuriais mes užkrečiami kaip virusais. Tačiau Beatričė sugeba pasipriešinti šiam blogio užkratui. Gal jos auka išlaisvins ir kitas blogiui vergaujančias sielas?

Režisierius RIMANTAS VENCKUS
Dailininkė DALIA KIAUPAITĖ
Muzikos autorė KAROLINA ADELBERGYTĖ
Choreografė KAMILĖ NARKUTĖ
Apšvietėjas SANTAUTAS KABELKA
Garso operatorius JUOZAS SAKALIS

 Bilietus platina BILIETAI LT

VILNIAUS UNIVERSITETO TEATRO DRAMOS TRUPEI MINIMUM - 25 metai

Vilniaus universiteto teatro tradicijos tęsiasi jau penktą šimtmetį. 1570 m. viename iš VU kiemų pastatytas pirmasis spektaklis „Hercules“. Šiuo metu teatre veikia dvi trupės. Trupės MINIMUM kūrybinių ieškojimų pagrindas ir esmė - originalus literatūros veikalų interpretavimas.

www.kultura.vu.lt/minimum

Skrajutė „Minimum“ - 25

Spalio 28 d. spektaklis „Filopatris arba Dorybė"

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos