Sidebar

Balandžio 24-27 dienomis Vilniaus universiteto Kultūros centro chorai, vadovaujami Rasos Gelgotienės pasitiko svečią iš Paduvos universiteto – chorų dirigentą Ignacio Vazzoler. Jis atvyko pagal kultūrinę programą finansuojamą Arqus Innovation Fund.

„Mūsų choristams buvo be galo įdomu susipažinti su italų dirigentu. Jis davė meistriškumo pamokas „Virgo“ ir „Gaudeamus“ chorams. Dirigentas su chorais dirbo tobulindami Verdžio kūrinį „Laude alla Vergine Maria”, kurį chorai atliks sezono uždarymo koncerte VU Šv. Jonų bažnyčioje gegužės 18 dieną. 

Ignacio Vazzoler yra itališko bel canto vokalo meistras – jis pravedė įspūdingas balso lavinimo pratybas abiems chorams. „Manau, kad šis mūsų kolegos iš Paduvos vizitas tikrai turės tęsinį – jau deriname su juo „Virgo“ choro kelionę į Paduvos universitetą, kur mes kartu su šio universiteto choru ir orkestru dainuotume G.B. Pergolesi „Stabat mater”, – sako VU chorų vadovė Rasa Gelgotienė.

 „Džiaugiuosi turėjęs galimybę dirbti su VU studentais, buvo įdomu stebėti kaip dirba mano kolegos su chorais, orkestru. Manau kad Arqus alliance suteikta galimybė pasidalinti žiniomis ir įgyti naujų patyrimų yra labai naudinga ir svarbi“, – pasakoja dirigentas I. Vazzoler.

Be meistriškumo kursų choro dirigentas taip pat susitiko su VU Kultūros centro vadove Ginte Jokubaitiene, vargonų studijos „Unda Maris“ vadovu Vidu Pinkevičiumi, klausė VU kamerinio orkestro (vad. Modestas Jankūnas) repeticijos. Svečiui didelį spūdį paliko Šv. Jonų bažnyčia, jos vargonai, Didžioji aula.

Tekstą paruošė chormeisteris Ignas Garla.

Galerija

IMG_20240426_151022.jpgIMG_20240425_200427.jpgIMG_20240425_193513.jpg

 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos