Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras pristato gruodžio mėnesio šventinį repertuarą! VU erdvėse visą Kalėdų laikotarpį vyks atviri universiteto meno kolektyvų renginiai.  

Koncertas „Kaukų išdaigos“

Gruodžio 13 d. | 18 val. | VU Teatro salė, Universiteto g. 3

„Kaukų išdaigos“ – naujausias Vilniaus universiteto folkloro ansamblio „Ratilio“ kūrinys. Tai lietuvių mitologinių sakmių muzikinė programa, kurios centrinė ašis yra chtoninės mitologinės būtybės – kauko – portretas. „Kaukų išdaigos“ – tai spalvingas žanrų vitražas, kuriame darniai suspindi archajiški ir šiuolaikiniai folkloro elementai.

VU Folkloro ansamblis „Ratilio“ (meno vadovė Milda Ričkutė).

Renginys nemokamas ir atviras.

Renginio nuoroda Facebook.


Koncertas „Oktalėdos“

Gruodžio 16 d. | 17:00 |  VU Didžioji aula, M. K. Čiurlionio g. 21

Jau tradiciją tapęs VU pučiamųjų orkestro kalėdinis koncertas „Oktalėdos" grįžta į Didžiosios aulos sceną gruodžio 16 d., 17 val. Kaip visada, žiūrovų ir klausytojų laukia jaukus, šiltos muzikos kupinas vakaras, kuriame skambės tiek visiems atpažįstamos melodijos, tiek jautrios vokalinės dainos, orkestras pristatys šiuolaikinių kūrinių pučiamųjų orkestrui bei kartu su VU Lindihopo šokių grupe pakvies pajudėti.

VU Pučiamųjų orkestras „Oktava“ (meno vadovas ir dirigentas Albinas Kučinskas).

Renginys nemokamas ir atviras.

Renginio nuoroda Facebook.


Koncertas „Tarp dienos... ir tarp nakties: PAVAKARYS"

Gruodžio 16 d., 17:00 | VU Teatro salė, Universiteto g. 3

VU Teatro salėje Liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis" ruošia kalėdinę programą, kurios metu kolektyvo nariai pakvies žiūrovus pasinerti į magiškus burtus, atsiskleidžiančius Pavakario prieblandoje – tarp dienos ir tarp nakties.

VU Liaudiškos muzikos ansamblis „Jaunimėlis“ (meno vadovas Bronislovas Glovickis).

Renginys nemokamas ir atviras.

Renginio nuoroda Facebook.


Kalėdinis istorijų pasakojimo Sal(i)onas: Randas

Gruodžio 19 d. | 19:00 | VU Istorijos fakulteto kavinė
Daugelio istorijų pasakotojų ir klausytojų pamėgtas renginys „Istorijų pasakojimo sal(i)onas“ ruošiasi šventinio sezono paminėjimui! Jau gruodžio 19 d., 19 val. užpildys intriguojančios istorijos! Kalėdinio vakaro tema - RANDAS, tad jeigu turite įdomią, netikėtą, pamokančią ar kitokią istoriją apie užgijusias žaizdas ar išmoktas pamokas, ir dar niekam jos nedrįsote papasakoti, kviečiame įgyvendinti šias svajones Kalėdinio sal(i)ono metu!
 

Vakaro šeimininkė, profesionali pasakotoja Milda Varnauskaitė.

Renginys nemokamas. Registracija reikalinga visiems dalyviams – klausytojams ir pasakotojams. 
 

Renginio nuoroda Facebook.


Koncertas „Šv. Kalėdų vakarą...“

Gruodžio 26 d. | 18:00 | Šv. Jonų bažnyčia

Vilniaus universiteto kamerinis orkestras pristato jau gražia ir ilgamete tradicija tapusį koncertą „Šv. Kalėdų vakarą…”. Gruodžio 26 d., 18 val. Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje skambės gražiausios klasikinių ir šiuolaikinių autorių šventinės melodijos, kurių pasiklausyti kviečiami Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai.

Jaunatviškas Vilniaus universiteto kolektyvas yra vienas iš nedaugelio, kuris rengia koncertą būtent Šv. Kalėdų vakarą. Jaunieji muzikantai šiuo ypatingu metų laiku, mielai sutinka dalintis stebuklinga muzika su savo klausytojais. Kolektyvo meno vadovas Modestas Jankūnas pažymi, kad „Šv. Kalėdų vakarą…” yra tolimas nuo kasdienybės renginys, tapęs tam tikra dvasine orkestro ir bendruomenės tradicija. Kalėdiniuose koncertuose susiburia didžiulė ir palaikanti orkestro šeima: artimieji, draugai, buvę muzikantai, universiteto ir kultūros bendruomenės. Tai be galo emociškai įkvepia!".

Bilietus platina: kakava.lt. 

Renginio nuoroda Facebook.


Koncertas „Palydėkime Senuosius su vargonais!“

Gruodžio 30 d. | 18:00 | Šv. Jonų bažnyčia

Vargonų studijos „Unda Maris" kalėdinis koncertas iš ciklo „Muzikos valanda“ Šv. Jonų bažnyčioje. Atlikėjai - Vidas Pinkevičius ir Aušra Pinkevičienė.

Renginys nemokamas ir atviras.

Renginio nuoroda Facebook.

A3_8_kalėdiniai_renginiai_herbai_2023_webui.jpg


 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos