Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) Kultūros centras 444-ojo VU gimtadienio proga kviečia į renginį „(Ne)pasakotos VU istorijos“. Jo metu istorijas pasakos ilgamečiai VU bendruomenės nariai: VU Senato pirmininkė Eglė Lastauskienė, Gyvybės mokslų centro (GMC) vyriausiasis mokslo darbuotojas Mindaugas Zaremba bei kiti bendruomenės nariai. Jų istorijos nutiko universitete arba yra susijusios su juo - galbūt kai kurie kolegos jas jau girdėjo, bet būsimo vakaro metu šias istorijas išgirsti turės progą visi!
 

Istorijų pasakojimo (angl. storytelling) tradiciją universitete kuriantis Kultūros centras tęsia renginių ciklą Istorijų pasakojimo sal(i)onas“ ir pristato savo dovaną bendruomenei VU gimtadienio proga - „(Ne)pasakotos VU istorijos“.

Kovo 29 d. 18 val.VU Istorijos fakulteto kavinėje vyksiantis istorijų pasakojimas šiek tiek kitoks nei visada. Siekdami puoselėti VU bendruomeniškumą, palaikyti bendravimo džiaugsmą ir tarpusavio ryšį, organizatoriai atveria sal(i)ono vartus išskirtinai universiteto darbuotojų bei bendruomenės narių istorijoms. 

Renginio dalyviai turės progą pabendrauti su pažįstamais ir nepažįstamais kolegomis, pasidalyti savo universitetine patirtimi ir išgirsti kelias specialiai VU gimtadienio proga parengtas istorijas.

Pirmųjų skambėsiančių istorijų anonsai jau čia!Nepasakotos_VU_istorijos__Post_copy.jpg

  • Istorijoje „Kas uždarė Nemenčinę?“ - VU GMC profesorė ir Senato pirmininkė Eglė Lastauskienė papasakos apie COVID-19 laboratorijos kasdienybę. Kaip atrodė dienos ir naktys testavimo laboratorijoje: iššūkiai, nuotykiai, juokas ir nuovargis.

  • GMC mokslininko Mindaugo Zarembos istorijoje „Ateikit rytoj“ bus galima išgirsti apie nuotykius keliaujant į konferenciją, bet neturint visų kelionės dokumentų.

  • Istorija „1979 – VU – 4930. Kas tai?“ tai muziko, VU kamerinio orkestro įkūrėjo ir buvusio ilgamečio jo vadovo Pauliaus Bernardo Koncės pasakojimas apie tolimą kraštą, puikius draugus – universiteto alumnus ir dovanos paieškas padebesyse Vilniaus universitetui 400-to jubiliejaus proga.

 

Laukiame visų norinčių dalyvauti renginyje! Kviečiame ateiti tiek paklausyti, tiek ir papasakoti istoriją!
REGISTRACIJA

VU gimtadieniui skirtą pasakojimų vakarą praves VU alumnė, istorijų pasakojimo profesionalė Milda Varnauskaitė (Storyteller Milda).

Istorijų pasakojimo metu jaukią atmosferą padės kurti Vilniaus universitetio džiazo ansamblis „VU Jazz Voices“.

Renginys vyks kovo 29 d. 18 val.

Renginys bus fotografuojamas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos