Sidebar

Tarptautiniame chorų festivalyje - konkurse „Odesa Cantat”, šiemet vykusiame birželio 23-26 dienomis nuotoliniu būdu, dalyvavo ir Vilniaus universiteto (VU) mišrus choras „Gaudeamus” (meno vadovė Rasa Gelgotienė). Choras savo kategorijoje laimėjo 1-ąją vietą!

Konkursas „Odesa Cantat” šiemet vyko nuotoliniu būdu, o chorai buvo kviečiami atsiųsti savo įrašus pagal tam tikrus nurodytus reikalavimus, iš kurių svarbiausias – ne senesni, nei 3 metų įrašai. VU choras Gaudeamus nusiuntė trijų kūrinių įrašus: V Miškinio „O salutaris”, J.Ustinkovs „Stabat mater” ir D.Zakaro „Da pacem Domine”)

Konkurse dalyvavo 24 chorai iš Ukrainos, Moldovos, Baltarusijos, Rusijos, Kinijos, Latvijos. Vertinimo komisija buvo labai solidi ir didelė – 4 įžymūs chorų dirigentai iš Ukrainos ir du užsienio dirigentai (iš Makedonijos ir Moldovos). Chorai buvo vertinami 30-ties balų skalėje. Dalyviai buvo suskirstyti į daug kategorijų – mišrūs, kameriniai, moterų, vyrų chorai, vokaliniai ansambliai.

Bendroje balų lentelėje VU choras „Gaudeamus“ gavo 26 balus ir nusileido tik kameriniams chorams, kur du chorai gavo po 27 balus, o Maskvos Čaikovskio muzikos akademijos choras – 28 balus. Kitas lietuvių choras – Klaipėdos moterų „Dangė”  – pelnė 23 balus ir taip pat laimėjo pirmą vietą savo kategorijoje. 

VU choro meno vadovė Rasa Gelgotienė sako, kad „vertinimo komisija konkurse buvo labai solidi ir didelė - 4 įžymūs chorų dirigentai iš Ukrainos (Nina Zabolotnaja, Eugenija Puchko, Sergii Savenko ir Olena Lesnik) ir du užsienio dirigentai (Ekaterina Mikhelkis iš Makedonijos ir Svitlana Postolaki iš Moldovos), tad nepaprastai džiaugiamės tokiu mūsų aukštu įvertinimu, ir kviečiame pasiklausyti mūsų įrašų, kurie buvo nusiųsti konkursui!"

 Vytautas Miškinis „O Salutaris Hostia”

 

Jevgenijs Ustinskovs „Stabat Mater dolorosa”

VU choro „Gaudeamus“ diplomas

Screenshot_2022-07-08_134529.png

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos