Sidebar

Kovo 26 dieną, 18 val. IX Tarptautinio Stasio Vainiūno kamerinių ansamblių ir pianistų konkursas kviečia į atidarymo koncertą „Musical Pilgrimage“ Šv. Jonų bažnyčioje. Koncerto programoje skambės Vilniaus universiteto (VU) kamerinio orkestro (meno vadovas Modestas Jankūnas) atliekamas Stasio Vainiūno Koncertas fortepijonui ir kameriniam orkestrui, Nr.4, Op.40.

Koncertui „Muzikinės klajonės“ pasirinkta programa - XX ir XXI a. muzika. Pirmoje koncerto dalyje skambės iškilaus lietuvių kompozitoriaus, pianisto Stasio Vainiūno Koncertas fortepijonui ir kameriniam orkestrui, Nr.4, Op.40. Kompozitorius nuolat ieškojo naujų raiškos būdų, ypatingą dėmesį savo kūryboje jis skyrė fortepijonui. Šio koncerto melodika, harmonija ir instrumentuotė pakankamai sudėtinga ir spalvinga, tad orkestrui šis kūrinys tampa gražiu iššūkiu.
 
Programoje nuskambės ne tik žymaus lietuvių kompozitoriaus muzika, bet ir Lietuvoje dar neatliktas kūrinys violončelei ir kameriniam orkestrui. Tai - ne mažiau įdomus Aleksėjaus Shoro koncertas violončelei ir styginių orkestrui „Musical Pilgrimage“ („Muzikinės klajonės"). Šis kūrinys taps puikia atsvara pirmajam opusui: tai neoromantiniu stiliumi pasižymintis, tačiau spalvomis S. Vainiūno koncertui nenusileidžiantis kūrinys. Lietuvoje A. Shoro koncertas bus atliekamas pirmą kartą!
 
Kartu su VU kameriniu orkestru gros ir solo partijas atliks tarptautinių konkursų laureatai Vincenzo de Martino (Italija) ir Žana Miniotaitė (Lietuva).
 

Nuolaidos taikomos studentams, senjorams, moksleiviams ir VU darbuotojams.
 
Renginio metu žiūrovams privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias kaukes.

Renginio organizatoriai

Koncertą organizuoja IX Tarptautinis Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkursas ir Vilniaus universiteto Kultūros centras.

Solistai

Violončelininkė Žana Miniotaitė – solinės ir kamerinės muzikos atlikėja, tarptautinių konkursų laureatė. Įvairias epochas apimantis Žanos repertuaras, domėjimasis barokine bei šiuolaikine muzika, savotiškos raiškos paieška liudija apie platų atlikėjos akiratį ir ryškų atlikimo individualumą, o jos atliekama muzika yra skambėjusi įvairiuose Europos sąjungos bei Ukrainos ir kitų šalių miestuose.

 Žana_Miniotaitė.jpg

Pianistas Vincenzo De Martino yra įvairių tarptautinių pianistų konkursų finalistas ir nugalėtojas, tarp jų – tarptautinis Stasio Vainiūno pianistų konkursas 2018 m. Pianistas aktyviai koncertuoja Italijoje ir Baltijos šalyse kaip solistas, akompaniatorius bei kamerinių ansamblių narys.

Photo.jpg

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos