Sidebar

Kultūros centro įgyvendinamas projektas „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ dalyvavo konkurse Falling Walls Engage ir buvo išrinktas finalininku Science Engagement (liet. Mokslo įtraukties) kategorijoje.

Tai žingsnis arčiau Metų mokslo proveržio apdovanojimo (Science Breakthrough of the Year), kuris bus paskelbtas Falling Walls konferencijoje lapkričio 7–9 d. Berlyne.

„Alisa mokslo stebuklų šalyje“ – projektas, sukuriantis žaismingą mokslinę erdvę, kurioje mokslo populiarinimo pagrindiniais įrankiais tampa teatras ir visame pasaulyje žinoma fantastikos knyga „Alisa stebuklų šalyje“, kurios autorius anglų matematikas ir išradėjas Lewis Carroll. Šis kūrinys – tai smagus tyrinėjimų objektas, pilnas paslėptų užuominų, kaip išspręsti fizikos, matematikos ar net filosofijos užduotis. VU Dramos teatro spektaklio metu žiūrovai - dalyviai ne tik bandys įminti mokslo paslaptis, bet ir gyvai išvys cheminių eksperimentų demonstracijas bei diskutuos su jaunuoju mokslininku apie jų veikimo principus.

Projektas suburia universiteto mokslininkus, studentus, mokyklų mokytojus, moksleivius bei įvairių sričių meno atstovus kūrybiniam dialogui ir bendradarbiavimui, kurio rezultatas - netradicinis mokslo populiarinimas pasitelkiant meną būdas bei patirtis.

Tęstinis projektas „Alisa mokslo stebuklų šalyje“ yra iš dalies finansuotas LR Švietimo, sporto ir mokslo ministerijos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos