Sidebar

Vilniaus universiteto Kultūros centro projekto-interaktyvios edukacijos „Alisos stebuklai“ tikslas skatinti studentų bendruomeniškumą, glaudesnį studentų, moksleivių, dėstytojų ir mokytojų bendradarbiavimą, ugdyti moksleivių, studentų kūrybiškumą ir mokėjimo mokytis kompetencijas bei plėsti studentų suvokimą apie jų profesinių žinių ir įgūdžių panaudojimą kitose srityse.

Projektas orientuotas į mokslo ir meno bendruomenių – mokslininkų, mokytojų, studentų ir moksleivių bendrą kūrybinį darbą. Projektas bus vykdomas trimis etapais, remiantis Lewis Carroll pasaulinio garso kūriniu „Alisa Stebuklų šalyje“. Diskutuodami, kurdami meno ir mokslo laboratorijas bei teatralizuotą eskizą dalyviai sieks rasti būdus mokyti fizikos, chemijos ir matematikos paslapčių per populiarų literatūros kūrinį, kuris yra smagus tyrinėjimų objektas ir puikiai tinka projekto formatui. Bendradarbiaujant su įvairiais specialistais, kurie pagrįstai gina savo tiesas, teatro menas gali padėti realizuoti tokius sumanymus, kurdamas tam tikrą žaismingą, teatralizuotą mokslinę erdvę. Mokslininkai ir dėstytojai iš suaugusio ir specialisto pozicijos galės sukonstruoti naują patirtį, galima bus pasiūlyti pasakos „priėmimo“ arba alternatyvios jos pabaigos kūrimo formulę moksleiviams ir studentams.

Projektas „Alisos stebuklai“ – žingsnis į priekį Lietuvos meno ir mokslo disciplinų sandūroje.

Projektas iš dalies finansuojamas LR Švietimo, sporto ir mokslo ministerijos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos