Sidebar

Pirmąjį nuotolinį Vilniaus universiteto vargonų studijos „Unda Maris“ rečitalį žiūrovai galės išvysti gegužės 29 d. 12 val. YouTube platformoje

 Vargonų studija „Unda Maris“ jungia Vilniaus universiteto bendruomenės narius, kurie yra neabejingi instrumentų karaliumi tituluojam instrumentui – vargonams – ir jo muzikai.

Jau daugelį metų, vargonų studijos nariai repetuodavo VU Šv. Jonų bažnyčioje, savo muzikinį pažinimą gilindami muzikuojant su didžiausiais Lietuvoje esančiais vargonais. Įprastai, mokslo metų pabaigoje, šioje bažnyčioje, nuskambėdavo „Unda Maris“ narių atliekamas koncertas.

Tačiau praėjusiais metais, kuomet COVID-19 pandemija smogė visam pasauliui, Lietuvoje paskelbtas karantinas ir vargonų studijos „Unda Maris“ nariai bažnyčioje repetuoti ir pasirodyti nebegalėjo. Laimei, šiais mokslo metais pavyko sėkmingai pereiti prie virtualių repeticijų iš jaunųjų vargonininkų namų, su jų turimais instrumentais. Dalį virtualių repeticijų galima išvysti ir vargonininkų YouTube kanaluose. Kai kurie iš jų groja tokiais instrumentais kaip  „Hauptwerk“ ir  „GrandOrgue“, kai kurie naudoja elektroninius instrumentus ar netgi pianiną. „Vienas svarbiausių virtualių repeticijų momentų – studijos nariai gali ir toliau praktikuotis, palaikyti ir net kelti savo grojimo įgūdžius“, – pasakoja vargonų studijos meno vadovas, vargonininkas dr. Vidas Pinkevičius.

Šiais metais, per pirmąjį nuotolinį rečitalį, pasirodys keturi „Unda Maris“ studijos vargonininkai: Benas Matuzevičius, Audrė Dudėnienė, Karolina Indrulytė ir  Diana Danilova.

Programoje skambės: Girolamo Frescobaldi, Johann Ludwig Krebs, Johann Sebastian Bach, Johann Pachelbel, Eric Satie, Cesar Franck ir Vido Pinkevičiaus kūriniai.

Tiesioginė transliacija YouTube kanale gegužės 29 d. 12 val.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos