Sidebar

VU Kinetinis teatras

PFLIPER FOREVER

GROTESKIŠKA ABSURDO KOMEDIJA

Režisierius, choreografas Andrius Pulkauninkas Trukmė 30 min.

Spektaklį bus galima išvysti gegužės 4 d. (prieinama visą dieną) https://bit.ly/3eBNL93

Gegužės 4 d. 20 val. spektaklio aptarimas. Registraciją į spektaklio aptarimą: https://bit.ly/3eB7Mwq

Kūrinyje „Pfliper forever“ arogantiškas fondas kovoja socialinių opinijų lauke labiau pozicionuodamas save, kaip personą ir keldamas nepatogius visuomeninius rakursus – ar iš ties tas, kas yra sakoma turi kokią nors reikšmę, ar tai nėra tik fonas „asmenukei“? Ar tai, kas sakoma ir daroma dar vis turi ką nors bendro? Kada šūkiai taip ir lieka vienadieniais klišiniais riksmais, o veiksmai rodo visai ką kitą. Ar kova už kažkieno teisės nėra tik priedanga fondo pelnui ir asmeninei reklamai, tas teises reklamuojančių veidų. Ir viso to fone tik 5 procentai delfinų moka skaityti. Informaciją skandiname absurdiškomis išgalvotomis naujienomis, užduodame daug nepatogių klausimų apie ekologiją ir žmogaus vietą, santykį į save ir kitus, savęs demonstravimo kultūrą fake news užgožiančią „neesmines“ globalines problemas. Ir kam kalbėti apie problemas, jei prie jų negalima pasidaryti „asmenukės“? Na ir kas kad tik 5 procentai delfinų moka skaityti.

VU Dramos teatras

HERAKLIS

ŽAIDIMAS MITO ERDVĖJE

Režisierius Rimantas Venckus Dailininkė Dalia Kiaupaitė Muzikos autorius Andrius Šiurys

Sceninio judesio vadovė Kamilė Narkutė Trukmė 80 min.

Spektaklį bus galima išvysti gegužės 5 d. (prieinama visą dieną) https://bit.ly/3eBNL93

Gegužės 5 d. 20 val. spektaklio aptarimas. Registraciją į spektaklio aptarimą: https://bit.ly/3eB7Mwq

Šiuo spektakliu norime pagerbti pirmąjį studentišką vaidinimą Vilniaus universitete. 1570 m. viename iš VU kiemų pastatyta italų autoriaus S. Tucci drama apie Heraklį lotynišku pavadinimu „Hercules“.

Šiandien antikinio mito erdvėje Heraklį mes atrandame kaip fenomeną, kuris ir XXI amžiaus realybėje gali būti puikus „influenceris“ kiekvienam, norinčiam pasakyti „Aš galiu“ arba bent jau „Aš noriu galėti“. Heraklis moko mus, kad viską galime pasiekti, net atrodytų neįmanomus dalykus. Bet tik tuo atveju, jei turime aiškų tikslą ir žinome, kodėl jo siekiame. Tad siekiantiems aukštų idealų tikrai pravartu ieškoti savyje Heraklio, padėsiančio nugalėti net ir savo vidinius demonus. Juk nuolatos daryti tai, kas įmanoma, – gyvenimo rutina, o bandymas padaryti tai, kas neįmanoma, – prasmingas gyvenimo iššūkis.

Nors kiekvienas mitas iš tiesų tėra tik pasaka, bet iš jos paveldėtas realybės genas gyvas mumyse. Visi mes galime būti dvasios Herakliai – darbuose, kūryboje, meilėje, svajonėse, net ir kasdienybėje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos