Sidebar

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija (VU ŠA) kviečia dalyvauti vokalistų konkurse „VU superbalsas 2021“. Dalyvauti gali VU bendruomenės nariai – studentai, dėstytojai ir darbuotojai.

Šio, prieš šešerius metus pradidėjusio konkurso pradžią, vienas iš organizatorių Arijus Ivaškevičius prisimena su dideliu džiaugsmu: „Matydamas, kokie talentingi studentai studijuoja tuometiniame Šiaulių universitete, negalėjau atsispirti pagundai išaiškinti, kuris gi iš jų yra pats geriausias dainininkas, neribojant studentų muzikinio žanro laisvės.“ Lektoriaus A. Ivaškevičiaus vokalo konkurso idėją parėmė ir muzikos studijų pedagogikos katedros vedėja prof. Diana Strakšienė. Konkursui susilaukus didelės sėkmės, buvo nuspręsta jį rengti kasmet ir leisti savo jėgas organizavime išbandyti ir ketvirto kurso studentams.

„Pilnutėlė salė žiūrovų, dekoracijos, vakaro vedėjai,  vertinimo komisija, kokybiškas įgarsinimas ir apšvietimas, džiazo muzikos grupė gyvai akomponavusi atlikėjams, darė konkursą išskirtiniu.“, - praeities patirtimis dalijosi A. Ivaškevičius.

Nors ir pasaulį paveikusi pandemija sumažino galimybes susirinkus gyvai koncertuoti ir varžytis dėl „VU superbalsas 2021“ titulo, organizatoriai šiemet konkursą rengia nuotoliniu būdu.

Norintys dalyvauti konkurse iki 2021.05.15 vertinimo komisijai el. p. turi pateikti vaizdo įrašą/kūrinį, kuriame būtų aiškiai matomi ir girdimi konkurso dalyvio muzikiniai-vokaliniai gebėjimai. Atliekamo kūrinio žanras ir specifika nėra ribojami. Vertinimo komisija, sudaryta iš žinomų šalies muzikos/meno atstovų, į konkurso finalą atrinks geriausius atrankoje pasirodžiusius dalyvius.

Finalinė konkurso vaizdo transliacija vyks 2021.06.01, 19 val. Facebook paskyroje „VU superbalsas 2021“.

Visi finalo dalyviai bus apdovanoti vertingomis rėmėjų dovanomis, o nugalėtojui bus įteiktas pagrindinis prizas ir teisė atlikti savo kūrinį Šiaulių arenoje K. Kerbedžio koncerto metu.

Organizatoriai: VU ŠA IV kurso muzikos pedagogikos studijų programos studentai, vadovaujami lektoriaus Arijaus Ivaškevičiaus.

Informacija teikiama:

+37064696633,

VU superbalsas 2021 plakatas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos