Sidebar

Šiandien, 2021 m. vasario 22-ąją dieną, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis (meno vadovas Eugenijus Čiplys) mini 81-uosius savo veiklos metus.

Žvelgdami į turtingą šio VU meno kolektyvo istoriją, ansamblio nariai patyrinėjo, kaip prasidėjo pirmieji žingsniai istorijoje. 

Pirmosios ansamblietės – Vilniaus studentės skautės, 1940 m. pradžioje Genovaitės Dumčiūtės-Breichmanienės suburtos į tautinių šokių grupę. Ši grupė jau pavasarį buvo kviečiama pasirodyti įvairiuose studentų renginiuose, išvykose į gamtą, Trakus bei kitas vietas netoli Vilniaus.

VU DŠA istorija 1

Sovietams okupavus Lietuvą ir uždraudus visas lietuviškas organizacijas, tuometis VU rektorius Mykolas Biržiška pakvietė kolektyvą tapti Vilniaus universiteto šokių grupe, prie kurios kiek vėliau prisijungė kapela ir vokalinė grupė.

VU DŠA istorija 2

Nors bėgant metams VU Dainų iš šokių ansamblis nuolat augo, kūrė ir džiugino kitus savo ypatingais pasirodymais bei laimėjimais, tačiau, kaip sako nariai: „Ansamblio širdis išliko ta pati – tai meilė viskam, kas supa mus: draugams, vadovams, menui ir istorijai.“

VU DŠA istorija 3

 

VU DŠA istorija 4

 

VU Dainų ir šokių ansamblio inform.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos