Sidebar

Vilniaus universitetas kartu su asociacija „Kūrybinės jungtys“ ir kitais partneriais kuria virtualų muziejų „Radinys“, pristatantį Lietuvos žmonių pasakojimus. VU Kultūros centras, prisidėdamas prie projekto sklaidos Universitete, kviečia VU bendruomenės narius dalyvauti projekte, registruojantis iki kovo 1 d.  


Vasario 25 d. 18 val. organizuojamas nuotolinis informacinis seminaras, kurio metu bus pristatomas projektas „Radinys“.


Informacinio seminaro metu projektą pristatys
dalis kūrybinės komandos narių – režisierius ir dramaturgas Justas Tertelis bei tarpdisciplininio meno kūrėja Jelena Škulienė. Sužinosime, kuo „Radinys“ įdomus ir aktualus VU bendruomenei, kas jame gali dalyvauti, kokio indėlio tikimąsi iš dalyvių, kokias patirtis įgis dalyviai ir kt. Tad prie susitikimo gali prisijungti visi, kurie nori sužinoti daugiau ar turi klausimų. Šis pristatymas padės apsispręsti dėl dalyvavimo virtualiame projekte.
Laikas: vasario 25 d. 18 val.
Susitikimo trukmė: iki 1 val. 
Vieta: seminaras vyks platformoje ZOOM. Prisijungimo nuorodą atsiųsime užsiregistravusiems iki vasario 25 d. 12 val. http://bit.ly/3skILea

KAS?

Virtualiame muziejuje rasite 100 „radinių“ iš įvairių Lietuvos bendruomenių: pasakojimų, prisiminimų, juos papildančių dokumentų, vaizdo ir garso įrašų, iš kartos į kartą perduodamų asmeninių ir šeimos artefaktų. Mus domina mažosios istorijos – tai, kas svarbu pačiai bendruomenei, vietai ir žmonėms. Tai, kas lieka didžiųjų istorinių pasakojimų šešėlyje arba juos papildo per asmenines patirtis. Tai, kas dar nepateko į oficialiosios istorijos puslapius ar muziejų saugyklas.

APIE LAISVĘ

„Radinyje“ ieškome ir dabarties pasakojimų, ir pastarojo šimtmečio, ar dar senesnių prisiminimų. Siekiame, kad visi pasakojimai sietųsi su laisvės idėja. Laisvę kiekvienas supranta skirtingai, tačiau kiekvienas žmogus ją įgyvendina per kasdieninius pasirinkimus ir pastangas. Žmonės sudaro bendruomenes, o šios – valstybę. Todėl laisvos ir stiprios valstybės garantas yra laisvas žmogus. Tokių žmonių pasakojimai ir atsiras „Radinyje“.

KAIP?

Kviesime kartu interpretuoti istorinę atmintį ir istorijos rašymo procesus: susitikimus-kūrybines dirbtuves moderuos asociacijos „Kūrybinės jungtys“ nariai — teatro, vizualiųjų menų ir dizaino kūrėjai. Jie padės dalyviams prisiminti ir atrasti būdą papasakoti, atsirinkti savo ir bendruomenės patirtį atspindinčias istorijas. Projekto metu vyks 5-6 nuotoliniai iki 2 val. trukmės susitikimai su nedidele bendruomenės grupe.

KODĖL JUMS VERTA DALYVAUTI?

Dalyvaudami muziejaus kūrime sukaupsite unikalią patirtį, sustiprinsite bendrumo jausmą, išvystysite nuoseklias istorijas apie svarbias gyvenimo patirtis, geriau pažinsite save ir vienas kitą, įnešite savąjį indėlį į nuolatinį laisvos visuomenės kūrybos procesą.

KADA?

„Radinys“ visuomenei bus pristatytas 2021 m. antroje pusėje, todėl nuotolinius susitikimus norime pradėti kuo anksčiau – registruokitės iki kovo 1 d. 

REGISTRACIJA

Šis muziejus yra tik nedidelė dalis projekto, skirto skaitmeninių kultūrinių erdvių vystymui. Jį įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Vilniaus universitetas ir 23 kiti atminties, kultūros ir švietimo partneriai. Daugiau informacijos čia.

VU Kultūros centras prisideda prie projekto sklaidos Vilniaus universitete.

Radinys 2021

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos