Sidebar

Trys Vilniaus universito chorai – „Pro Musica“, „Virgo“ ir „Gaudeamus“ – džiaugiasi nauja bendradarbiavimo, dalinimosi muzika bei bendrų programų ruošimo iniciatyva tarp „Arqus“ universitetų aljanso chorų.

Pandemijos akivaizdoje, susiduriant su draudimais repetuoti ir praktikuoti chorinį dainavimą bei vis augančiu noru kūrybiškai save realizuoti, mišrus choras „Pro Musica“, jo meno vadovė Rasa Gelgotienė ir choristė Loreta Žeimytė-Dvareckienė sugalvojo suorganizuoti pirmą virtualų video koncertą su „Arqus“ aljanso chorais. Pirmajame koncerte dalyvaus keturi iš septynių „Arqus“ universitetų: Granados, Leipcigo, Liono ir Vilniaus universitetai.

Loreta Zeimyte Dvareckiene chorister PRO MUSICA VU small

 

Rasa Gelgotiene artistic director of VU choirs

Vilniaus universiteto chorams bei projekto organizatoriams smagu pristatyti šį virtualų koncertą Kalėdiniu laikotarpiu ir pristatyti tradicines Kalėdines giesmes iš įvairių šalių.

Vilniaus universiteto chorai su tradicine Juozo Naujalio giesme „Sveikas, Jėzau gimusis“ dėkoja visiems dalyvavusiems šiame gražiame, šventiniame chorų koncerte. Nuoširdžiai tikime, kad ši iniciatyva išsivystys į dar glaudesnį bendradarbiavimą tarp „Arqus“ aljanso universitetų bei jų chorų ir padės mums įgyvendinti naujas muzikines idėjas.

Stop kadras iš VU chorų video

 

Linksmų Kalėdų ir laimingų Naujųjų Metų!


Pirmojo chorų bendradarbiavimo projekto koncertą galite pamatyti čia:

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos