Sidebar

Vasario 25 d. – kovo 1 d. Vilniaus universiteto akademinis mišrus choras „Gaudeamus“ dalyvavo „Erasmus+“ projekte „Suvienykime balsus pokyčiams“, Valensijoje (Ispanija).

Projekto metu VU studentai turėjo galimybę susipažinti su chorais iš kitų šalių, pamatyti bei patyrinėti Valensiją, susipažinti su miesto istorija. Kelionę vainikavo bendras penkių chorų koncertas, kuriame buvo atliktas garsusis Carl Orff kūrinys „Carmina Burana“, parašytas 1936 m. Kartu su „Gaudeamus“ šiame projekte, dalyvavo ir užsienio chorai: Valensijos universiteto choras (Ispanija), Brėmeno universiteto choras „IntoNation“, vaikų choras „ThinkMusic!“ (Vokietija) ir choras iš Krokuvos muzikos konservatorijos (Lenkija). „Erasmus+“ projektą finansuoja Europos Sąjunga.

VU choras GAUDEAMUS Valensijoje. Erasmus projektas 4

 „„Erasmus+“ projekte dalyvaujame jau antrą kartą. Prieš pora metų, taip pat Valensijoje, paruošėme A. Dvořák „Stabat mater“, o dabar aptarėme ir suplanavome 2021 – aisiais vyksiantį projektą su K. Jenkinso „Stabat mater“ trijose šalyse. Tokios patirtys nepaprastai vertingos, jos plečia studentų akiratį ir moko dirbti kartu. Repetuojame keliomis kalbomis, siekiame vieningos interpretacijos, kartu džiaugiamės koncerto sėkme.“ – apie projektą pasakojo choro vadovė Rasa Gelgotienė.

VU choras GAUDEAMUS Valensijoje. Erasmus projektas 3

 Savo įspūdžiais apie kelionę dalinosi ir choro „Gaudeamus“ narė Emilija: „Šią savaitę praleidome labai gerai, buvo paruošta daug įvairių užsiėmamų, daug pamatėme. Pats koncertas – itin aukšto lygio, dirigentas (Julio Fernandez) buvo įspūdingas ir labai energingas. Susibendravome su studentais iš kitų šalių chorų, todėl vieni kitus palaikėme ir turėjome labai smagų laiką.“

VU choras GAUDEAMUS Valensijoje. Erasmus projektas 1

 80 – ąjį sezoną švenčiantis akademinis mišrus choras „Gaudeamus“ yra vienas seniausių Lietuvos studentų chorų, kuris atliekama muzika dalinasi visame pasaulyje. Šio sezono metu choras koncertavo Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ispanijoje. Balandį „Gaudeamus“ savo muzika dalinsis Ukrainoje, o koncertas, skirtas paminėti choro jubiliejų, įvyks gegužės 9 d. Vilniuje. Jo metu klausytojai turės galimybę išgirsti chorą „Gaudeamus“, VDU ŠA akademinį mišrų chorą „Ave vita“ ir svečius iš Valensijos, atliekant įspūdingąjį kūrinį „Carmina Burana“.

VU choras GAUDEAMUS Valensijoje. Erasmus projektas 2Autorė choristė Paulina Zinkevičiūtė.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos