Sidebar

Paaiškėjo trečiojo Talentų vakaro nugalėtojai! VU Kultūros centras šiais metais įsteigė specialų prizą vienam iš dalyvių - meistriškumo pamoką. Prizo laimėtojas galės rinktis, kokius įgūdžius lavins: sceninės kultūros  su teatro režisiere ir pedagoge Felicija Feifer, choreografijos ir judesio kompozicijos su choreografu ir režisieriumi Andriumi Pulkauninku, ar vokalinio atlikimo su chormeisteriu Nerijumi Macevičiumi.

 

Lapkričio 26 d., pilnoje VU Teatro salėje pasirodė jau trečiojo VU bendruomenės Talentų vakaro dalyviai. Per atrankas į finalinį renginį komisija atrinko dvidešimt įvairaus žanro atlikėjų, kurie beveik tris valandas žavėjo publiką savo pasirodymais. Nors renginyje dominavo kitų autorių žinomas dainas ir instrumentinius kūrinius atliekantys, tačiau netrūko ir tokių, kurie scenoje išdrįso pristatyti ir savo kūrybą.

Originali kūryba, atlikimas ir publikos reakcija – vieni iš svarbiausių kriterijų, kuriais šiais metais vadovavosi ir Talentų vakaro komisija. Ją sudarė VU Kultūros centro vadovė Gintė Jokūbaitienė, VU chorų „Gaudeamus“, „Pro musica“ ir „Virgo“ meno vadovė Rasa Gelgotienė, grupės „Baltasis kiras“ lyderis Tautvydas Paulius Augustinas ir Vilius Alesius – Talentų vakaro iniciatorius.

Po visų dvidešimties pasirodymų komisijai teko nemažai paplušėti ir rasti kompromisą sprendžiant, kam gi turėtų atitekti prizinės vietos ir pagrindinis konkurso laimėjimas – 300 eurų vertės kelialapis į VU poilsio namus „Romuva“ Palangoje. Po dešimties minučių pertraukos komisija nusprendė, kad šių metų Talentų vakaro nugalėtojo prizas skiriamas VU Filosofijos fakulteto studentui Uosiui Galkevičiui, kuris, pats sau akomponuodamas gitara, atliko savo kūrybos dainą ir savo charizma sužavėjo žiūrovus salėje. Antra vieta atiteko mainų studentei, dainininkei iš Turkijos Didem Gulsen Damlapinar, o trečią vietą komisija skyrė VU Gyvybės mokslų centro magistrantui, gitaristui Laurynui Žemaičiui.

Prie prizinio fondo šiais metais prisidėjo ir VU Kultūros centras, kuris laureatams skyrė aktorinio ir vokalinio meistriškumo pamokas, taip pat Talentų ir kastingo agentūra „Rock in Role“, antros ir trečios vietos laimėtojams padovanojusi profesionalią fotosesiją studijoje.

VU naujienos informacija.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos