Sidebar

Vilniaus universiteto Kinetinis teatras (vad. Andrius Pulkauninkas) grįžo iš Maroko Tanžero mieste vykusio festivalio Festival International du Théâtre Universitaire de Tanger (FITU). 

Tai ne vien universitetų, bet ir profesionalių teatrinių mokyklų susirinkimo vieta. Festivalis organizuojamas jau daugiau kaip 13 metų. Šiais metais, jame dalyvavo Lenkijos, Italijos, Omano, Egipto, JAV, Tuniso ir Lietuvos trupės. Gausu dalyvių buvo ir iš paties Maroko – Kasablankos, Marakešo, Fezo, Rabato ir Tanžero miestų. Kaip pasakoja festivalyje dalyvavusios Vilniaus universiteto Kinetinio teatro trupės vadovas Andrius Pulkauninkas, didžiausią įspūdį jam paliko kultūrinis auditorijos skirtumas ir kitokia reakcija į akcentus spektakliuose. „Labai gyvas interaktyvas su scena, gyvas reagavimas į tai, ką publika supranta. Kadangi vaidinimai buvo daugiausia arabų kalba, labai patiko gaudyti interkontekstus per judesį, nesuprantant teksto.“, – įspūdžiais dalinosi A.Pulkauninkas. Jis taip pat akcentavo, jog pats festivalis linksta į judesio išraiškas, todėl artimas kinetinam teatrui, pvz. Omano pasirodymas vyko be žodžių kaip ir Grand prix laimėtojos ,Tanžero trupės.


Vilniaus universiteto Kinetinis teatras buvo nominuotas šiose kategorijose:

  • Geriausia aktorė (moteris),
  • Geriausia trupės sinergija (komandinis darbas),
  • Geriausia režisūra,
  • Geriausia scenografija (video ir kostiumus),
  • Grand prix,

Trupė buvo apdovanota už geriausią scenografiją (video ir kostiumus), spektaklyje „Global Happiness-Vegan free“. 

Sveikiname narius ir vadovą Andrių Pulkauninką!✨

Campus Maroc TV HD foto

Campus Maroc TV HD nuotr.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos