Sidebar

voutes celestes 2016 miguel chevalier paris 10

VU Kultūros centras inicijuoja technologijų meno projektą „OrganLAB“, kurio tikslas sudaryti sąlygas skirtingų disciplinų studentams bendradarbiauti, megzti naudingus ryšius, vystyti profesines kompetencijas bei įgauti unikalios patirties taikomojo mokslo ir tarpdisciplininio meno srityje.

Technologijų vystymasis ir tobulėjimas vyksta greičiau, nei patys sugebame suvokti. Beveik nėra srities, kurioje nebūtų galima išvystyti ir bandyti pritaikyti šiuolaikinių technologijų siūlomų sprendimų. Viena iš sričių sparčiai reikalaujanti auštųjų technologijų dėmesio – apšvietimo dizainas, video ir garso menas, fotografija, kompiuterinė grafika, animacija, trumpiau tariant – naujųjų medijų menas. Projekto „OrganLAB“ organizatoriai kviečia VU fizikos studentus, dalyvauti mokslo ir meno laboratorijoje kartu su Vilniaus dailės akademijos medijų studentais. Jos metu analizuosime šiuolaikines apšvietimo technologijų galimybes bei bandysime ieškoti sprendimų įgyvendinant vizualines idėjas.

Kaip pagrindą idėjų atsiradimui, studentams siūlome tyrinėti šv. Jonų bažnyčios erdvę ir joje esančių vienų seniausių Europoje vargonus, tiksliau jais išgaunamų keisčiausių, netikėtų sąskambių, dermių, garsus ir muziką, kuri kvies kurti vizualines istorijas. Šis projektas – tai pirmas bandymas Vilniaus universitete apjungti muziką, šiuolaikines technologijas ir vizualiuosius menus į bendrą performatyvią visumą.

Projekto dalyviai: kviečiame dalyvauti fizikos bakalauro studentus, taip pat magistro lazerinės fizikos ir optinių technologijų studentus, kurie turi pagrindus arba domisi galimybėmis dirbti su technologijomis (apšvietimas, lazeriai), II kurso animacijos ir III kurso bakalauro fotografijos ir medijų meno studentus. Prie projekto prisijungia VU fotonikos ir nanotechnologijų profesorius Pranciškus Vitta, kuris lydės studentus ir padės atsakyti į fizikos keliamus klausimus. Taip pat Arturas Bukauskas kompiuterinio kino ir animacijos režisierius, videoprojektų kūrėjas, Vilniaus dailės akademijos lektorius.

Datos: 2019 m. rugpjūčio 13-23 d. kūrybinė-pažintinė stovykla Panemunėje. 2019 m. spalis – gruodis mokslo ir meno laboratorija Vilniaus universitete. 2019 m. gruodis – eksperimentinių darbų pristatymas šv. Jonų bažnyčioje.
Norintys dalyvauti iki birželio 25 d. turėtų užsiregistruoti šioje ANKETOJE.

Daugiau informacijos ir kontaktai pasiteiravimui: , Gintė Jokubaitienė +37061060776

mazas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos