Sidebar

48243124 791239601227020 7479412214265282560 o Copy

VU Kultūros centras norėdamas paskatinti istorijų pasakojimo kultūros atsiradimą Vilniaus universitete, organizuoja kūrybines šio žanro pažinimo dirbtuves. Jau ketvirtą kartą darome nemokamas trijų dienų (11 val.) dirbtuves, į kurias kviečiame VU DARBUOTOJUS!

Mokėjimas gerai pasakoti istorijas yra pripažįstamas kaip ateities darbuotojų viena svarbiausių savybių. Gebėjimas išreikšti mintis sklandžiu naratyvu, kalbėti prieš įvairias auditorijas, galėjimas įkvėpti žmones – tai ateities lyderių savybės.


Taigi, dirbtuvių metu jūs:
• Išmoksite taip vadinamos „7 kaulų“ istorijų pasakojimo technikos (bare-boning). Ji padės ir skaitant/rašant įvairius darbus, projektus darbe, ir klausantis kitų istorijų, ir be abejonės, pasakojant pačiam;
• Išmoksite, kaip kiekvieną istoriją reikia „sugyvinti“, padaryti ja įdomia, patrauklia kitiems. Po to niekada nepasakosite sausai, neįdomiai, žmonės klausysis jūsų nevargdami, ar nelaukdami, kol pagaliau baigsite;
• Išmoksite naudingų dalykų apie istorijos tempą, detales. Suprasite, kad kartais mažiau detalių yra geriau. Išmoksite, kaip įtaigiai apsakyti dalyko esmę;
• Įgysite realios kalbėjimo prieš auditoriją patirties saugioje aplinkoje. Dirbtuvės negali būti didesnės nei 12 žmonių, todėl gausite daug individualaus dėmesio, mokytoja tiksliai įvardins jums reikalingus dalykus ir parodys kelią, kaip patobulėti.
• Galvojate, kad nieko įdomaus neturite papasakoti? Visi turi, ką papasakoti! Tereikia iš atminties iškrapštyti istorijas, o po to jas gerai ir įtaigiai papasakoti. Tai padės Jums lengviau užmegzti reikalingas pažintis, susirasti draugų, sustiprinti esamus ryšius.
• SMAGIAI PRALEISITE LAIKĄ įdomių žmonių apsuptyje, įsikvėpsite kūrybiško, užmegsite įdomių pažinčių.

Dirbtuves ves profesionali šiuolaikinė pasakotoja Milda Varnauskaitė, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Nyderlanduose. Milda Amsterdame yra baigusi „Mezrab Storytelling School“, ruošiančią profesionalius pasakotojus. Ji reguliariai pasakoja Mezrab kultūros centre, nuolatos pasirodo daugybėje kitų vietų Lietuvoje ir Olandijoje. Pasakotoja yra storytellingo praktikė ir savo dirbtuvėse siekia praktinį žinojimą perduoti ir studentams.
Lietuvoje įkūrė Baltic Storytelling Centre.
Milda taip pat yra VU alumnė, čia įgijusi bakalauro ir magistro laipsnius filosofijos ir literatūros srityse.

Užsiėmimų laikai:
Vasario 3 d. (sekmadienis) 14 – 18 val.
Vasario 4 d. (pirmadienis) 16 – 20 val.
Vasario 5 d. (antradienis) 15 – 18 val. 
Vasario 5 d. (antradienis) 19 val. OPEN MIC VAKARAS! Atviras įėjimas visiems norintiems pasakoti savas arba išgirsti kitų istorijas!

Vieta: Kultūros centras, Čiurlionio g. 21, 344 auditorija (už Didžiosios aulos)

DIRBTUVĖSE VIETŲ SKAIČIUS RIBOTAS. BŪTINA REGISTRACIJA ČIA IKI SAUSIO 31 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos