Sidebar

2014 m. pabaigoje vykusioje 22-ojoje Lietuvos suaugusiųjų mėgėjų teatrų apžiūroje suvaidinti 73 spektakliai, baigiamosiose šventėse - 17 spektaklių. Vertinimo komisija išrinko 35 ryškiausius sezono spektaklius, kurių kūrėjai bus apdovanoti gegužės 9 d. Rokiškyje vyksiančioje jubiliejinėje 10-ojoje šventėje „Tegyvuoja teatras“.
Vilniaus universiteto teatro trupė „Minimum“ laimėjo net trijose nominacijose – du ryškiausi pagrindinio vaidmens atlikėjai, ryškiausias režisierius ir ryškiausias spektaklis. Bus įteikti diplomai: teatrui už spektaklį „Filopatris“, jo režisieriui Rimantui Venckui ir Telegono vaidmens atlikėjams Andriui Rokui ir Algimantui Frankoniui.
Vertinimo komisija pažymėjo ne tik aukštą sceninę teatro kultūrą, bet ir prasmingą šviečiamąją, edukacinę jo veiklą, tęsiant ir puoselėjant senąsias Vilniaus universiteto teatrines tradicijas. Juk „Filopatris“ – tai 1596 m. parašyta ir pastatyta Grigaliaus Knapijaus drama, kurią trupė „Minimum“ sėkmingai prikėlė naujam sceniniam gyvenimui ir, pasitikdama teatro 445-ąsias metrines, pelnė svarius apdovanojimus.

Filopatriss21Filopatriss17

 

 

 

 

 

 

Nuotraukoje – scena iš spektaklio „Filopatris“. Centre – Telegono vaidmens atlikėjas Andrius Rokas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos