Sidebar

2023-04-22 17:00
2023-04-22 18:30

Vilniaus universiteto (VU) Didžioji aula – Arabijos pusiasalis – Indija – Vietnamas – Kinija – Honkongas – Japonija.

Balandžio 22 dieną toks maršrutas laukia VU pučiamųjų orkestro „Oktava“ ir į koncertą „Atvirukas iš Azijos“ atėjusių klausytojų. Šįkart pavasarinį koncertą orkestras skiria tolimųjų kraštų patyrinėjimui: koncerto programoje susipins Azijos šalių liaudies muzikos motyvai, kultūriniai akcentai ir istorinės perspektyvos. 

Koncerto „Atvirukas iš Azijos“ muzikinė programa brendo ilgą laiką – aktyvių ir originalią pučiamųjų muziką be galo mylinčių „Oktavos“ narių iniciatyva paskutinius metus buvo renkamos išskirtinės, kuo autentiškesnės Artimųjų ir Tolimųjų Rytų šalių kompozicijos. Iš pradžių koncerto konceptas ėmė formuotis atradus du įspūdingus kūrinius: indiško folkloro elementų bei refleksijų kupiną pjesę ir rytietiškais motyvais pagardintą dykumos džiazo kompoziciją.

Laikui bėgant programa pildėsi kitais įdomiais skirtingų kultūrų kūriniais – kokie tie kūriniai, oktaviečiai po truputį jums papasakos (sekite naujienas Facebook'e), bet kol kas svarbiausia žinoti, kad Azijos skambesys žiūrovų ausis pasieks būtent pučiamųjų instrumentų garsais. 

Aukso paukštė iš Tolimosios Azijos

Be ypatingos programos koncerto metu „Oktavą“ aplankys ir Aukso paukštė! Už 2022-ųjų metų kūrybinę bei koncertinę veiklą orkestras ir jo vadovas maestro Albinas Kučinskas yra pagerbiami Lietuvos nacionalinio kultūros centro apdovanojimu „Aukso paukštė“, skiriamu geriausiems metų mėgėjų meno kolektyvams. 

Taigi, balandžio 22 dieną, šeštadienį, 17 valandą, atvykite į VU Didžiąją aulą, kur turėsite progą mintimis nusikelti į Azijos žemyną bei stebėti parskrendančią Aukso paukštę!

Koncertas nemokamas.

Koncerte bus filmuojama ir fotografuojama.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos