Sidebar

2022-05-21 14:12
2022-05-21 19:00

Šį šeštadienį, gegužės 21 d. 18 val. vargonų muzikos mylėtojai yra kviečiami į Vilniaus universiteto (VU) vargonų studijos „Unda Maris” jubiliejinio 10-ojo sezono uždarymo koncertą VU Šv. Jonų bažnyčioje. Koncerte dalyvaus Benas Matūzevičius, Regina Dainytė, Rūta Dubakienė, Karolina Indrulytė, Audrė Dudėnienė, Justas Dapkūnas, Nurlana Alyeva ir Vytautas Jonkus.

2011 metais susikūrusio kolektyvo įdėja yra suvienyti Vilniaus universiteto bendruomenėje esančius vargonų muzikos mylėtojus. Pavadinimą „Unda Maris” parinko VU vargonininkė Dr. Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė. Tai yra vienas gražiausių didžiausių Lietuvos vamzdinių vargonų, esančių VU Šv. Jonų bažnyčioje registrų, imituojantis jūros bangavimą.

Per dešimt metų vargonų studijoje grojo įvairiausių specialybių ir profesijų VU studentai, dėstytojai, darbuotojai ir alumnai - filologai, fizikai, chemikai, medikai, istorikai, matematikai, geografai, teisininkai ir kt.

„Unda Maris” nariai mielai groja barokinius J.S Bacho ir D. Buxtehudės kūrinius, nevengia ir romantinių J. Rheinbergerio kompozicijų, o kai kurie net patys vargonams aranžuoja savo mėgstamų pop muzikos ar kino filmų temas.

Jubiliejinio 10-ojo sezono uždarymo koncerto programoje skambės Johanno Sebastiano Bacho, Dietericho Buxtehudės, Johanno Pachelbelio, Josepho Rheinbergerio, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir kitų kompozitorių kūriniai vargonams.

VU vargonų studija „Unda Maris”

Vad. Aušra Motūzaitė - Pinkevičienė ir Vidas Pinkevičius

Iėjimas nemokamas.

Facebook renginys.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: https://www.organduo.lt/lt


PROGRAMA:

Johanno Sebastiano Bacho choralinis preliudas „Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ”

BWV 649, dvibalsė invencija Nr. 1 C-dur, BWV 772

Dietericho Buxtehudės Pasakalija d-moll

Du choraliniai preliudai „Komm, heiliger Geist” ir „Nun bitten wir den heiligen Geist” temomis

Josepho Rheinbergerio vargonų sonata Nr. 12, Op. 154 I dalis (Fantazija)

Johanno Pachelbelio choralinis preliudas „Wie schön leuchtet der Morgernstern” P. 46

Mažasis preliudas ir fuga G-dur iš Bacho rato

J.S. Bach „Erbarm dich mein, o Herre Gott”, BWV 721

Moondog „Elfų šokis”,

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis „Preliudas".

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos