Sidebar

2020-09-15 22:00
2020-09-15 23:00

1570 m. viename iš Vilniaus kolegijos (nuo 1579 - Vilniaus universitetas) kiemų pastatyta italų autoriaus S. Tucci drama apie Heraklį lotynišku pavadinimu „Hercules“. Tai buvo pirmasis teatro vaidinimas visoje Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje. Taigi, Lietuvos teatro istorija prasidėjo Vilniaus universitete.

Šiandien antikinio mito erdvėje Heraklį mes atrandame kaip fenomeną, kuris ir XXI amžiaus realybėje gali būti puikus „influenceris“ kiekvienam, norinčiam pasakyti „AŠ GALIU“ arba bent jau „Aš noriu galėti“. Heraklis, nugalintis ne tik išorinius, bet ir savo vidinius demonus, įkvepia pasisitikėjomo, kad viską galime pasiekti, net atrodytų neįmanomus dalykus. Bet tik tuo atveju, jei turime aiškų, didelį tikslą ir žinome, kodėl jo siekiame. Juk nuolatos daryti tai, kas įmanoma, – gyvenimo rutina, o bandymas padaryti tai, kas neįmanoma,- prasmingas gyvenimo iššūkis. Kiekvienas mitas iš tiesų tėra tik pasaka, bet iš jos paveldėtas realybės genas gyvas mumyse. Visi galime būti dvasios Herakliai – darbuose, kūryboje, meilėje, svajonėse, net ir kasdienybėje.

Tad ir mūsų spektaklis yra ne tik apie mito Heraklį, bet ir apie aktorių, ieškantį to Heraklio savyje.

Spektakliai rodomi Vilniaus universiteto teatro salėje, Universiteto g. 3.

Spektakliai rodomi nemokamai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos