Sidebar

2020-01-18 19:00
2020-01-18 22:00

Kas vyksta, kai nieko nevyksta? Kuo virsta erdvė nustojus egzistuoti laikui? Kaip mes suvokiame realybę ir savo vietą joje? Šiuos klausimus kelia unikalios erdvinės parodos VU Šv. Jonų bažnyčioje „Septintą dieną upės ilsėjosi“ organizatoriai – VU Kultūros centras ir Vilniaus dailės akademija. Erdviniai patyrimai vyks sausio 4 ir 18 d., nuo 17 val. Šv. Jonų bažnyčioje.

Visuomenės technologinis tobulėjimas vyksta greičiau, nei patys sugebame suvokti. Beveik nėra srities, kurioje nebūtų galima vystyti ir bandyti pritaikyti šiuolaikinių technologijų siūlomų sprendimų. Viena iš sričių sparčiai reikalaujanti naujųjų technologijų dėmesio – tai medijų meno sritis: fotografija, videomenas, interaktyvios medijos, garso menas bei tarpdisciplininis menas.

2019 m. pavasarį VU Kultūros centras inicijavo meno ir mokslo bendradarbiavimo projektą, kurio tikslas buvo sudaryti sąlygas skirtingų disciplinų mokslininkų ir studentų susitikimui,  naudingų profesinių ryšių mezgimui ir kompetencijų vystymui, įgaunant unikalios patirties taikomojo mokslo ir tarpdisciplininio meno srityje. Projekto organizatoriai kvietė mokslininkus ir tyrėjus dalyvauti kūrybinėje laboratorijoje kartu su Vilniaus dailės akademijos medijų meno studentais. Studentai iš meninės perspektyvos analizavo šiuolaikines apšvietimo technologijų galimybes, o mokslininkai ėmėsi ieškoti technologinių sprendimų įgyvendinant vizualines idėjas.

Kaip pagrindą idėjų atsiradimui, Vilniaus dailės akademijos studentams buvo siūloma tyrinėti šv. Jonų bažnyčios erdvę ir kurti joje audiovizualines patirtis. Šis projektas – tai pirmas bandymas Vilniaus universitete apjungti garsą, šiuolaikines technologijas ir vizualiuosius menus į bendrą performatyvią visumą.

Gruodžio 16 d., sausio 4, 18 d. nuo 17 iki 20 val. VU Kultūros centras kvies kitaip pažvelgti į Šv. Jonų bažnyčios erdvę patiriant ją virtualios realybės (VR) kontekste ir ne tik. Savo kūrybinius darbus, gimusius iš meno ir mokslo laboratorijos pristatys Vilniaus dailės akademijos studentai: Dominyka Balaišytė, Gailė Cijūnaitytė, Nidas Kaniušas. Parodoje taip pat dalyvauja ir ją kuruoja tarpdisciplininio meno kūrėja  Akvilė Anglickaitė.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

SEPTINTĄ DIENĄ UPĖS ILSĖJOSI

tėkmė nesustoja.

bet gal kartais,

kai viskas jau sukurta,

galima pailsėti.

nematyti aštrių erdvės briaunų,

pajausti malonias garso bangas

visu kūnu,

paliesti  švelnų silikono paviršių...

Tuomet gal ir pranašystės palengvėja.

Jos nebeskelbia suskaičiuotų dienų ar karalysčių griūties.

Jų vietoje lieka tik paprasti žodžiai.

Tarsi nieko ypatingo nebūtų nutikę.


Gruodžio 16 d., sausio 4, 18 d. 17-20 val. | VU Šv. Jonų bažnyčia
Erdviniai patyrimai Šv.Jonų bažnyčioje
SEPTINTĄ DIENA UPĖS ILSĖJOSI
VU Kultūros centro ir Vilniaus dailės akademijos projektas
Įėjimas laisvas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos