Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) orkestras „Oktava“ spalio 30 dieną kviečia pučiamųjų instrumentų muzikos gerbėjus į rudeniniu jaukumu alsuojantį koncertą „Ceremonija, daina ir pučiamųjų aidai“. Koncertas įvyks 17 val. Šv. Jonų bažnyčioje.

„Oktava“ retai kviečia į savo koncertus rudenį, bet norėdamas paįvairinti savo sezoną orkestras šiemet daro išimtį ir ruošia programą „Ceremonija, daina ir pučiamųjų aidai“. Šioje programoje VU kolektyvas pasineria į iš naujo atrastas kompozicijas, kuriose tyrinės pasaulio muzikos tradicijas, kartu su klausytojais mėgausis nuostabiomis kino filmų ir XX a. klasikos kūrinių melodijomis bei leis žiūrovams patirti legendines dainas kitaip – atliekamas didelio pučiamųjų instrumentų orkestro.

Koncerto pavadinimą sudaro trys dalys – ceremonija, daina ir pučiamųjų aidai – atspindinčios paruoštos programos įvairovę ir pakilumą.  Spalio 30 dienos vakarą Šv. Jonų bažnyčios skliautuose skambės tokie kompozitoriai, kaip kino muzikos kūrėjas John Williams („Žvaigždžių karai“, „Supermenas“, „Juros periodo parkas“), amerikiečių klasikos ir džiazo pianistas George Gershwin, italų dainų kūrėjas Francesco Sartori. Klausytojų ausis ir širdis „Oktavos“ nariai bandys pakerėti ir šiuolaikiniu pučiamųjų repertuaru: intensyviuoju Dana Wilson kūriniu „Colorado Peaks“, efektinga ir dramatiška Richard L. Saucedo „At the End of the Rainbow“ kompozicija, unikalios ritmo ir harmonijos pusiausvyros ieškančiu Michael Oare „Equilibrium“ .

Orkestro nariai džiaugiasi galėdami savo klausytojams vėl pristatyti jų mėgstamus, bet retai atliekamus kūrinius. „Oktavos“ meno vadovas ir dirigentas Albinas Kučinskas sako, kad „atliekant studentų iniciatyva pasiūlomus kūrinius visada gali pajausti didelį emocinį skirtumą – orkestrantai labiau įsijaučia, išjaučia ir dinamiškai interpretuoja savo mylimus kūrinius. Tikiu, kad tai labai gerai pavyks perteikti ir klausytojams“. Šie, tikrai orkestrantų mylimi kūriniai – į karščiausio žemyno genčių ritualus panardinantis Robert W. Smith „Afrika“, didingasis Otto M. Schwarz „Absolute Crossover“ bei Rimanto Giedraičio nuoširdžiausių lietuviškų liaudies melodijų pynė „Padainuokim“.

VU pučiamųjų orkestras „Oktava“ kartu su VU kultūros centru nuoširdžiai kviečia į koncertą, kuriame pučiamieji pakiliai ir didingai aidės Šv. Jonų bažnyčioje, klasiką pagardins ankstyvojo džiazo elementai, o kino muzikos kūriniai persipins su pasaulio muzikos fragmentais.

DATA ir LAIKAS | Spalio 30 d. (sekmadienis) 17 val.

VIETA | Vilniaus Šv. Jonų bažnyčia, Šv. Jono g. 12

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos